Scroll Top

Restaurant Celler de L’Aspic (Falset, Priorat)

De vegades, les coses que no planifiques són les que surten millor. I també hi ha dies en que tot surt rodat i bé.

Aquest és el cas del diumenge 9 d’octubre. Al matí la passejada i tast entre vinyes “On dormen els llops”, ja relatada en un altre post, va ser un matí de goig i felicitat. Però l’atzar havia previst donar-me encara més satisfaccions aquest dia.

Quan varem acabar l’activitat, teníem previst dinar tots plegats a Gratallops, però el restaurant estava ple i no va ser possible. Aleshores em vaig afegir d’okupa als “5 a la vinya” (grup format pel Ricard Sempere, la Marta Messeguer, el Ricard Sempere Jr, l’Oriol Prats i la Teresa Corzo) i em vaig aprofitar de la seva influència al Celler de l’Aspic per dinar amb ells en aquest magnífic restaurant de Falset.

El Celler de l’Aspic és un restaurant que ja coneixia i en el que sempre hi he menjat de manera sublim, però encara no havia tingut ocasió de comentar-lo. Però avui després de l’experiència del dia 9, crec que és el moment de comentar-lo.

El Celler de l’Aspic, és un restaurant regentat per l’Antoni Bru, cuiner i sommelier de reconegut prestigi al Priorat. Ells es defineixen com “un local on oferim i presentem la qualitat i la cultura del vi a la comarca del Priorat”. La cuina que ofereix l’Antoni és cuina catalana, amb arrels de Priorat i records del Delta de l’Ebre, amb un cura especial pel producte. Punt i apart quan parlem de la carta de vins, on hi són presents quasi tots els vins del Montsant i del Priorat. El seu celler està nodrit de perles. A destacar que tots els vins estan a preu de botiga. Aquesta sí és manera de promocionar el vi a taula i que molts restaurants haurien de prendre nota.

La seva carta està farcida de bons plats a preus més que correctes i també ofereixen diversos menús de degustació. Nosaltres varem fer el menú degustació “Priorat”, que per un preu de 45 euros + iva per comensal està composat d’un aperitiu, quatre plats principals, formatges i postres acompanyats de dos vins, un Montsant i un Priorat.

Vagi per endavant que les racions són generoses. El nostre menú va consistir en:

  • Crema de coliflor amb cansalada.
  • Barreja d’enciams amb figues i encenalls de foie,
  • Cassola d’arròs bomba amb calamarsets ortigues i cloïsses km 0,
  • Rap romescat amb samfaina,
  • Gall negre del Penedès eco de “cal Sendra“ rostit amb albergínia km 0.
  • Assortiment de quatre formatges artesans de Catalunya
  • Brownie amb mus de xocolata i saltejat de plàtan

Aquest magnífic menú el varem acompanyar, deixant-nos aconsellar pel Toni, en primer lloc del Taleia 2010 (celler Castell d’Encús, Talarn, D.O. Costers del Segre) un vi blanc cupatge de sauvignon blanc i semillon, que ens va maridar perfectament amb la primera part del menú. A continuació varem beure un Closa Batllet 2006 (celler Ripoll Sans, Gratallops, DOQ Priorat), un vi de carinyena vella, que en declarar per la meva part que el trobava excessivament càlid, va donar pas a una interessant debat entre nosaltres i el Toni Bru sobre què és el caràcter priorat en un vi. La discussió ens va portar a que en Toni portés a taula un tercer vi, aquesta vegada a cegues, i comencés un joc divertit d’intentar endevinar l’anyada i la zona del vi.

El vi en qüestió ens va deixar bocabadats a tots, estava excel•lent, un vi d’aquells que deixen empremta i que va fer que es perllongués el nostre estat de felicitat d’aquell diumenge. Era el Mas de Masos 2001 (celler Capafons-Ossó, DOQ Priorat). El vi em va agradar tant, que el comentaré en un altre post.

Recomanar-vos amb entusiasme el Celler de l’Aspic. Si aneu a Falset o bé esteu pels voltants, sense cap mena de dubte és la millor opció.

Qualificació: 5/5

El Celler de l’Aspic
Miquel Barceló, 31
43730 – Falset
Tel. 977 831 246

Related Posts

Comments (2)

Llegint el post es com si ho gaudís de nou. Salut!

Ricard, a mi m'ha passat el mateix. Mentre escrivia el post literalment estava tornant a dinar i a fer tertulia amb vosaltres. Salut !

Leave a comment