Scroll Top

El Quim de la Boqueria

Sóc totalment conscient que avui a molts de vosaltres no us descobriré res. Però avui hi he anat per enèsima vegada i per enèsima vegada n’he sortit emocionat. Amb aquest post vull retre el meu particular homenatge a un clàssic de la gastronomia barcelonina. Un lloc on cada dia hi mengen desenes de persones, barcelonins, forasters, turistes.. i on no és gens estrany trobar-hi menjant als grans xefs de l’alta gastronomia d’arreu: el Quim de la Boqueria.

Ubicat a l’interior del mercat de la Boqueria, santuari de tots els gastrònoms i enamorats de la cuina, el Quim el podríem definir com una parada més del mercat però que en comptes de vendre bones menges, fan menjars.

El Quim va començar la seva activitat a l’any 1987 amb una petita parada de tres metres de barra i 5 tamborets, i després de passar per algun altre indret del mercat, l’any 2000 es va instal•lar a la seva actual ubicació, amb una parada de 16 metres de barra i 18 tamborets.

Parlo de metres de barra i tamborets perquè al Quim no hi ha taules, es menja a la barra, ni es pot reservar, t’has d’esperar a que quedi lliure un dels 18 tamborets per assaltar-lo sense pietat i fer-te amb ell.

El Quim és un autèntic temple del bon menjar. Basat en una cuina de mercat i abastit pels seus veïns (pels que coneixem una mica l’ofici, no em digueu que no és un somni tenir els proveïdors a metres de distància de la cuina), els especialitats del Quim són dosis de plaer emplatades.

La tonyina amb ceba i foie
Els ous ferrats amb foie, o amb xipirons, o amb llenqueta, les gambes a l’ajillo, els combinats de marisc, els popets amb ceba, els saltejats de bolets, les carxofes… o el que per mi és un dels seus millors plats: la tonyina a la planxa amb ceba confitada i foie fresc tot regat amb una reducció de soja. Aquests només són uns quants exemples de l’extens repertori de plats que es poden gaudir i assaborir des d’un dels seus tamborets.
Ous ferrats amb xipirons
 En el Quim el disseny i les comoditats passen totalment a un segon terme i queden totalment eclipsats per la qualitat, frescor i exquisida elaboració dels seus plats. Al Quim de la Boqueria es practica l’art de menjar en un tamboret.
Us el recomano amb entusiasme. És visita obligatòria per tots els amants de la gastronomia i la bona cuina.
 
 
Qualificació: 5/5
 
El Quim de la Boqueria
Mercat de la Boqueria, parada 606-607
La Rambla, 91
08002 Barcelona
933 019 810

Related Posts

Leave a comment