Scroll Top

Restaurant Libentia

Vaig sentir-ne a parlar per primera vegada arrel de que van guanyar el Gran Premio Cocinero Revelación 2010 al saló Madrid-Fusión. Al cercar-ne una mica més d’informació em va sobtar l’allau de bones critiques que té aquest restaurant i l’entusiasme d’algunes ressenyes. El 26 de febrer hi vaig anar a sopar amb una colla de bons amics.

El libentia (paraula llatina que en català significa plaer) és un restaurant de dimensions reduïdes ubicat al carrer Còrsega 537, molt a prop de la Sagrada Família i en el mateix indret que va ocupar en el seu moment el restaurant Ot. La seva decoració és sòbria i força austera, però acollidora i amb una bona separació entre taules.

Aquest restaurant va obrir les portes el juny del 2009 de la ma de 4 joves professionals de l’hostaleria que després de passar per cuines reputades com les del Bulli, Alkimia, Saüc, Drolma, etc han decidir començar el seu projecte personal. La filosofia del restaurant és oferir gastronomia de vanguardia a preus raonables. Destaca també que els vins els tenen a preu de vinoteca, afegint-hi un petit suplement en concepte de desgorjament, fet que possibilita poder acompanyar els magnífics plats amb bons vins, sense haver de demanar una ampliació de l’hipoteca.

El menú degustació (al preu de 39 euros) que varem prendre va començar amb un aperitiu consistent en un petit cocktail de cogombre, fruita de la passió i una escopinya sòlida, servit fred, al temps que servien una focaccia feta al Forn de la Trinitat amb oli d’oliva i sal maldon i uns pans d’olives verdes i negres de Triticum, els elaboradors de pa artesà de Cabrera de Mar.

Els entrants van consistir en una coca de romesco, escalivada i cavalla marinada i el ravioli de txangurro, sopa de marisc i rúcula.

Com a plat de peix, ens van sevir un llobarro de costa sobre un ragout de navalles, bolets i fruits secs.

Pel que fa al plat de carn varem poder deleitar-nos amb una terrina de garrí cruixent, cítrics, poma i carbassa. Aquest plat és una meravella, la pell s’ha separat de la carn i l’han torrat a banda. Trinxen la carn, donant-li una textura suau i després tornen a ajuntar carn i pell.

Els postres van consistir en una babà amb panses i caipirinha, gelat de coco i espuma de taronja i un fals suís que és un plaer pels sentits.

Aquest restaurant és un imprescindible pels amants de la bona cuina. Sense cap mena de dubte esdevindrà un clàssic de la restauració de Barcelona. La qualitat i cura de la cuina, juntament amb l’estratègia de venda dels vins i el tracte amable i proper del personal, rematat pel preu molt adient pels temps que vivim, donen motius per repetir cada vegada que canviïn el menú i poder esdevenir un col·leccionista de les seves creacions.

Qualificació: 5/5

Restaurant Libentia
Còrsega, 537
08025 – Barcelona
Tel.: 93 435 80 48

Related Posts

Leave a comment