Scroll Top

Bodega 1900

03-11-2016 / Bloc personal de Ramon Roset
Bodega 1900
La Bodega 1900, oberta l’any 2013, és el quart format de negoci que el xef Albert Adrià en societat amb el seu germà, Ferran Adrià i els tres germans Iglésias (propietaris del Rias de Galicia) va obrir a Barcelona, després del Tickets, el 41º i el Pakta.
 
Ubicada al carrer Tamarit, molt a prop de la cruïlla amb el Paral·lel i davant mateix de Tickets, La Bodega 1900, segons els seu creadors és una vermuteria, i amb aquest concepte està ambientat el local.
 
Però en l’univers Adrià res no és el que sembla i podríem definir la Bodega 1900 com un restaurant creat a partir de la idea del vermut i l’aperitiu. En l’imaginari popular una vermuteria és un lloc on hi anem a prendre un aperitiu i unes tapes lleugeres just abans de dinar o de sopar. En la meva opinió la Bodega 1900 no és un lloc on anar fer un aperitiu tot i que la seva oferta gastronòmica està basada en les tapes i platillos típics de prendre a l’hora de l’aperitiu. No té barra i els preus no estan alineats als que tots estem acostumats a pagar per un aperitiu.
 
Tot i que inicialment era reticent a anar-hi, ja que el concepte no em seduïa, després d’anar-hi en vaig sortir “so excited”. Com m’ha passat en tots els restaurants que al darrera hi ha els germans Adrià o ex-Bullis finalitzo l’àpat amb molta satisfacció. Un lloc molt recomanable, amb una oferta gastronòmica basada en el respecte al producte, sempre d’una frescor i una qualitat extraordinària, amb uns punt de cocció exactes i sense que hi manquin clucades d’ull a les tècniques de cuina tecnoemocional nascudes al Bulli.
 
Particularment penso quan vas a un lloc com aquest que la millor opció és deixar-se aconsellar per la persona de sala que t’atén i que sigui ella, al seu criteri i després d’un parell de preguntes sobre preferències, qui faci la tria dels “platillos” a menjar. Fins ara, aquesta pràctica sempre m’ha funcionat molt bé.
 
De tots els plats que vàrem assaborir en voldria destacar dos, que sens desmerèixer cap dels altres plats, per mi van ser memorables, el primer, la versió de l’entrepà de calamars, el “Mollete” de calamars picants, i el segon “La Rubia Gallega” llom de vaca curat amb sal y espècies, que és el llom de vaca tallat i servit com si fos pernil ibèric.

Tots aquests plats els vàrem acompanyar del cava Torelló Brut Rosé 2012.
 
Les olives-S amb suc de piparra
 
Seitons en vinagre
Cloïsses de “Carril” a la planxa
Gamba vermella de Vilanova
Rogers a l’andalusa
Calamarsets farcits i con tats
Bonitol en salsa catalana
“La Rubia Gallega” llom de vaca curat amb sal i espècies
Amanida de tomàquet amb Consomé de tomàquet per acompanyar  
“Mollete” de calamars picants
Cuixes de colomí en tempura

Puntuació: 5/5

Bodega 1900

Tamarit, 91
08015 – Barcelona
Tel. 933 25 26 59
De dimarts a dissabte de 13:00 h a 22:30 h

Related Posts

Leave a comment