TEAM BUILDING: EL PASSADÍS DE LES AROMES

Aquesta activitat consisteix en posar a prova la capacitat olfactiva i d’identificació d’aromes dels participants, primer individualment i després en equip.

Es preparen uns recipients que contindran aromes (de 25 a 30) de les diferents famílies que conformen la roda d’aromes dels vins: fruites (pomes, peres, préssecs, cireres, prunes, taronja, llimona, aranja, pinya, mango, maracujà, gerds, mores, groselles,…), florals (rosa, violeta, gessamí,…), herbes fresques (anet, timó, romaní,…), fulles: (eucaliptus, menta, llorer,…), torrades (cafè,, xocolata, caramel,…), espècies (clau, canyella, pebre, vainilla), fruits secs (ametlla, avellana, nou,..), criança (mel, codonyat,…),…

Cada participant haurà d’olorar, un per un, tots els recipients, endevinar de quina aroma es tracta i anotar-ho en un paper. Un cop hagin olorat tots els recipients, posaran en comú amb la resta de l’equip les seves respostes i consensuar entre tots quina aroma és cadascuna. Acabada la posada en comú, cada equip entregarà un full amb les seves respostes. L’equip que encerti més aromes serà el guanyador. L’activitat finalitza amb el tast de dos vins on, de manera fàcil, s’hi podrà identificar algunes de les aromes que han treballat a l’activitat.

Una activitat molt atractiva pels professionals que ajuda a potenciar el treball en equip, la comunicació i el lideratge.