Scroll Top

Restaurant Bacaro

17-05-2016 / Bloc personal de Ramon Roset
Bacaro
La cuina italiana és de les més agraïdes del món. És una cuina apetitosa, ambaixadora de la dieta mediterrània i una de les cuines més imitades i practicades arreu del món.
 
A Barcelona tenim un bon reguitzell de restaurants de nivell que tenen la seva oferta basada en aquesta cuina. Seguint el programa de formació en gastronomia que estic fent als meus fills, en el capítol de cuina italiana vàrem anar en primer lloc al Due Spaghi, i ara tocava el Bacaro.
 
El Bacaro és un restaurant ubicat a la part del darrera del mercat de la Boqueria, al número 6 del carrer Jerusalem. El Bacaro és una taverna veneciana, això significa que la seva oferta de plats està basada en la cuina tradicional de Venecia i la regió del Véneto. És una cuina rica en plats  on el peix, els mariscs, la polenta, l’arròs i les verdures en són els ingredients principals.
 
En arribar al Bacaro ens trobarem amb un ambient informal i un tracte amable i proper que ja fa pensar que tindrem una bona experiència. En marxar del Bacaro, ens vàrem endur la satisfacció d’haver fet un bon àpat amb una més que bona relació qualitat preu.
 
Juntament amb el Xemei i el Due Spaghi, formen per mi el podi dels restaurants italians de Barcelona.
 
Vàrem iniciar l’àpat amb dos entrants:
 
Burrata de Puglio DOP amb tomàquets i amanida, un plat senzill però sensacional, amb una de les millors burrates que hagi menjat mai fora d’Itàlia.
 
 
 
Crudité de carxofes amb ruca i parmesà. Bon plat, encara que pel meu gust va resultar una mica pla.
 
 
 
De segons vàrem demanar:
 
Chitarrine allo scoglio. Boníssim plat, basat en una pasta similar als espaguetis, que es fan ells mateixos, amb gambetes, musclos i cloïsses.
 
 
 
Pappardelle amb ragú blanc de vedella. Brutal. Una gran interpretació d’un dels grans plats de pasta italians. Un plat memorable.
 
 
 
I de postres un tiramisú excepcional, dels millors que he menjat.
 
 
 
La carta de vins està basada en vins italians, dels quals hi ha una bona tria.
 
És un d’aquells restaurants dels quals ens surts tan satisfet, que hi tornaries al dia següent.
 
Puntuació: 4/5


Bacaro

Jerusalem, 6
08002 – Barcelona
Tel. 931 15 66 79

Related Posts

Leave a comment