Scroll Top

Restaurant Topik

Fa menys d’un any que vaig descobrir aquest restaurant i crec que hi he dinat una dotzena de vegades i hi he sopat almenys deu cops. No és cap secret que avui és un dels meus restaurants preferits de Barcelona.

Quan hi vaig sopar per primera vegada, amb motiu d’un dels sopars maridatge que organitza cada mes (i dels quals en sóc un assistent habitual), em va encantar la seva cuina. No vaig voler escriure cap post al blog, doncs vaig pensar que hi havia d’anar una altra vegada, a la carta i posar a prova la seva cuina, doncs en un sopar amb menú crec que no és suficient per avaluar un restaurant. Després hi vaig anar a dinar un migdia, i vaig poder constatar que era cert que el seu menú diari, aleshores de 11 euros (i avui a 12 euros), era un oasi enmig del desert de menús cutres, greixosos i refregits que es poden trobar a Barcelona per aquest preu.
Hi he tornat moltes vegades més a dinar. Sempre que faig el menú diari, tinc la sensació de que estic en un altre món, no em puc creure que estigui menjant aquells plats per aquell preu. És un menú que en qualsevol restaurant de cert nivell valdria el doble. No és estrany trobar en el menú plats com l’amanida d’algues variades i salmó marinat, la Topik Burger, amb carn de vedella, xipirons i trompetes de la mort, estofat de cérvol al vi negre, amanida de foie de rap amb caldo d’algues, el lluç amb pèsols i all-i-oli… i sempre un arròs. Això em va portar a afirmar que el Topik fan el millor menú de migdia de Barcelona, com a mínim per la seva relació qualitat-preu.
La prova de foc, havia de ser un vespre, quan hi vaig anar amb els meus amics d’ESADE. Tots ells de bon menjar i acostumats al bo i millor de la restauració. Li vaig demanar a l’Adelf Morales, xef-propietari de Topik, que em fes un menú degustació al seu criteri. El sopar va ser sublim, les tapes de cuina de fusió catalano-oriental van anar desfilant per la nostra taula.
Les ostres fregides amb algues, el tataki de tonyina,  la tosta de foie, carpaccio de vedella i oli de tòfona, el tàrtar de pop marinat amb toc de wasabi o el tàrtar d’ostres, guacamole i vieires entre altres. Totes aquestes tapes, tenen el seu toc  oriental que els hi confereix uns sabors diferents i singulars. Després va aparèixer una altra de les especialitats de l’Adelf, els arrossos. Els arrossos del Topik són un capítol apart.

És increïble la capacitat de l’Adelf per configurar arrossos diferents, ja siguin de peix, peix i marisc, verdures, carns o barreja de mar i muntanya. Memorables l’arròs melós de coll de xai i xipironets i l’arròs de carxofes i sipions. Tots els arrossos del Topik són excel·lents.

Al Topik tenen una cuidada carta de vins, amb referencies d’arreu però amb especial èmfasi en els vins catalans, sempre a preus raonables.
El Topik és un restaurant de poques taules, ambient tranquil i relaxat amb una cuina moderna, d’arrels tradicionals i fusió amb la cuina oriental. Una de les millors opcions del panorama culinari barceloní, tan per la qualitat de la seva cuina com per l’excel·lent relació qualitat-preu, com pel seu tracte agradable i proper.
Qualificació: 4/5
Topik Restaurant
Valencia, 199
08011 – Barcelona
Tel. 93 451 09 23

Related Posts

Leave a comment