Scroll Top

Pecat Noble de Mas Candí

Mas Candí és un d’aquells projectes vitivinícoles inspirat en el romanticisme i en l’amor per la terra. Defineixen la seva filosofia amb frases com “complicitat amb el paisatge”, “respecte màxim pel raïm”, “equilibri natural de la vinya”, tota una declaració d’intencions.
El Pecat Noble el defineixen dues paraules: malvasia de Sitges i Botritys.
Ens trobem davant d’un vi de verema tardana elaborat a partir de malvasia de Sitges que degut a les especials condicions climàtiques del 2010 va ser atacada per la botritys cinerea (podridura noble).
Per l’elaboració d’aquest vi, van comptar amb la col·laboració del celler alemany Sant Hurban-Hoff que compta amb una llarga experiència en l’elaboració d’aquests vins al Mosel.
Presenta un color groc brillant amb reflexos daurats.
Nas seductor alhora que complex. Aromes intensos a cítrics i fruits exòtics, amb algunes notes florals (taronger, roses), records d’herbes aromàtiques i unes delicades notes de mel. Molt mediterrani
En boca es mostra ampli i glicèric. destacant la seva més que perfecte acidesa, en un pas de boca elegant i sedós. Retrobem els aromes de fruites exòtiques. Molt llaminer. Llarg i persistent.
Un extraordinari vi dolç de botrytis. Un vi, sublim, que eleva al màxim nivell les dues paraules, que ja citava al principi: malvasia de Sitges i Botrytis.
Nota de tast publicada a la revista Cupatges nº 44

Fitxa tècnica

Pecat Noble 2010
  • 100% malvasia de Sitges amb botritys cinerea
  • Fermentat en barrica de roure francès de segon any
  • 70 gr de sucres residuals a la parada de fermentació
  • Acidesa total de 8,4 en tartaric.
  • Celler Mas Candí (Avinyonet del Penedès)
  • D.O. Penedès

Related Posts

Leave a comment