Scroll Top

Torelló Raimonda Reserva 2004

El Raimonda de Torelló és un d’aquells vins que no passa desapercebut. Només de veure l’ampolla crida poderosament l’atenció la seva etiqueta. Aquesta és gran, de disseny molt elegant i quasi cobrint tota l’ampolla. Està ocupada per un primer pla de la cara de Raimonda Torelló, personatge que va ser la propietària de l’antiga masia Torelló i de les vinyes que l’envolten.
El Raimonda també sorprèn quan el tastes. És un d’aquells vins que fan palès que al Penedès també es poden fer molt bons vins negres.
Elaborat amb un cupatge de les varietats Cabernet Sauvignon, Merlot i a vegades Ull de Llebre es un vi que va millorant anyada rera anyada, fruit del treball corós que fa aquesta prestigiosa nissaga vinícola.
A la vista presenta un elegant color cirera, ribet teula i una capa alta. Deixa una llàgrima fina i glicèrica.

 

Al nas en primer lloc trobem aromes intensos de fruites del bosc madures. De seguida apareixen els aromes especiats (pebre, vainilla) amb tocs balsàmics derivats de la seva criança de dotze mesos en roure francès i americà.
En boca el notem càlid i es mostra carnós. El seu pas de boca és sedós i embolcalla completament el paladar, mostrant un perfecte equilibri entre la fruita i la fusta i una acidesa molt equilibrada. El seu postgust és força llarg. Un vi llaminer.
Ideal per acompanyar plats contundents com xai al forn, garrí, tota mena de carns vermelles i també plats de caça com el civet de senglar, llebre a la caçadora, etc.
Un vi per trencar els esquemes de molts. Un Penedès negre per lluir-lo.

Fitxa tècnica
Torelló Raimonda Reserva 2004
  • Cabernet Sauvignon i Merlot. En algunes anyades, Ull de Llebre.
  • 12 mesos de criança en botes de roure francès i americà
  • 24 mesos de criança en ampolla
  • 13% vol.
  • Caves Torelló (Can Martí de Baix)
  • D.O. Penedès

 

Related Posts

Leave a comment