Scroll Top

Marqués de Griñón Dominio de Valdepusa Syrah 2004

El Dominio de Valdepusa és una denominació d’origen feta a mida, l’any 2002, per a un dels grans personatges del panorama vitivinícola espanyol, en Carlos Falcó, Marqués de Griñón.
Aquesta D.O. està formada per tres parcel·les que ocupen en total unes 40 ha. Situades al municipi de Malpica de Tajo, a la província de Toledo.

Aquesta finca es va començar a plantar l’any 1974 amb Cabernet Sauvignon, més tard, l’any 1991 es va completar amb la plantació de chardonnay, syrah, petit verdor i merlot.

D’aquestes finques en surten uns excel.lents vins monovarietals com són el Dominio de Valdepusa Cabernet Sauvignon, Dominio de Valdepusa Chardonnay, Dominio de Valdepusa Petit Verdot, Dominio de Valdepusa Syrah i també grans vins elaborats amb cupatges dels raïms citats, com són el Caliza (Syrah, Petit Verdot), el Summa Varietalis (Cabernet Sauvignon, Petit Verdot i Syrah) i l’Eméritus (Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, i Syrah).

Avui vull comentar el que sota la meva modesta opinió és un dels millors (jo diria que el millor) vins de syrah que s’elaboren a Espanya: el Dominio de Valdepusa Syrah.

Pels que ens agraden el vins elaborats amb syrah és una festa. Per la seva elegància, tan en l’aspecte de l’ampolla com en el vi, pel seu pas senyorial pels nostres sentits tot acaronant-los, deixant rastre del seu origen varietal i de la seva cuidada elaboració.

Al servir-lo a la copa presenta un color vermell intens, de cirera picota amb una capa molt alta.

En nas presenta aromes complexes, combinant-se de manera harmònica la fruita madura amb les notes especiades, balsàmiques i florals. Com no podia ser d’altra manera, les notes florals de violetes hi són molt presents.

En boca es mostra potent, però molt elegant. Ben equilibrat, amb una acidesa molt cuidada. Té un pas per boca sedós i envellutat, a la vegada que es mostra carnós i saborós, fruit de l’abundància de tanins madurs.

Un extraordinari vi per gaudir-lo amb intensitat tot assaborint una bon rostit, una carn vermella o plats de caça. Tot un plaer pels sentits!

Fitxa tècnica

Marqués de Griñón Dominio de Valdepusa Syrah 2004
  • 100% syrah
  • 12-15 mesos de criança en barrica de roure francès allier
  • 14,5% vol
  • Cellers del Marqués de Griñón
  • D.O. Dominio de Valdepusa

Related Posts

Leave a comment