Scroll Top

Abadal Selecció 2007

Ara fa poques setmanes va sortir al mercat la nova anyada de l’Abadal Selecció, la 2007. Una vegada més des del cor de Catalunya, des del Pla de Bages, ens arriba aquest gran vi, que anyada rera anyada deixa la seva empremta gravada en tots aquells que tenim el goig d’anar-lo seguint.

Aquesta vegada, ens sorprèn incloent en el seu cupatge dues varietats autòctones de raïm, el sumoll i el mandó, que en altre temps ocupaven part de les vinyes del territori i que, després de caure en l’oblit, ara s’estan recuperant.

Amb una imatge renovada, sòbria i elegant a la vegada, l’Abadal Selecció, és una de les joies de la corona del celler Masies d’Avinyó.

Presenta un més que intens color cirera picota, de capa molt alta, amb ribet violaci. Bona formació de llàgrima.

En nas és complex a la vegada que presenta un conjunt harmoniós d’aromes. Destaca la fruita vermella (cirera, grosella) acompanyada d’aromes florals (violetes) i notes empireumàtiques (toffee, cacau) amb tocs especiats ( llorer, regalèssia) i records vegetals (pebrot, menta).

En boca destaca per la seva gran estructura que li confereix sensació de potencia. Té una entrada amplia i voluminosa, que posa de manifest la seva acurada acidesa, artífex de la frescor que transmet. Els seus tanins, dolcencs, estan perfectament polits i madurs. Carnós. Molt rodó. Deixa sensacions retronasals de fruita vermella, toffee i regalèssia. Molt llarg i persistent. Llaminer.

Un vi extraordinari, ple de matisos, que ens farà gaudir d’un bon àpat a base de plats del receptari d’hivern. Particularment el trobo ideal per acompanyar un bon estofat de caça.

Fitxa tècnica
Abadal Selecció 2007
  • 40% Cabernet Sauvignon, 35% Cabernet Franc, 15% Syrah, 5% Sumoll, 5% Mandó
  • Envellit durant 14 mesos en bóta de roure europeu
  • 14% vol.
  • Celler Masies d’Avinyó
  • D.O. Pla de Bages
 

Related Posts

Leave a comment