Scroll Top

Ètim Grenache Old Vines 2007 (D.O. Montsant)

La Cooperativa de Falset-Marçà està de celebració. Celebra el seu primer centenari. Aquesta Cooperativa és un exemple d’entitat dinàmica i amb empenta, que sap adaptar-se a les circumstàncies de cada moment per poder assolir amb èxit els seus objectius.
 
En són clars exemples la seva aposta decidida per fer productes de qualitat i la seva ambiciosa estratègia digital. La Cooperativa disposa d’un botiga on-line, un blog i presencia a Facebook i Twitter. El mèrit també és que totes aquestes eines tenen un disseny cuidat i les tenen perfectament actualitzades, el que facilita poder fer un seguiment dels productes i de la vida social d’aquesta entitat.
Elaboradora de molts i bons vins, a mi particularment em té el cor robat la seva garnatxa de vinyes velles, l’Ètim Grenache Old Vines.

 

D’entrada pot cridar l’atenció que la seva etiqueta estigui en anglès, però això no significa altra cosa que és un vi destinat bàsicament a l’exportació.

 

S’elabora amb un 85% de garnatxa negra i un 15% de Cabernet Sauvignon. La garnatxa es cull de vinyes de més de 50 anys, de baixa producció, finques que es troben en sòls de pissarra, d’argiles, calcaris i sorrencs, a una alçada d’entre 350 i 500 m.

 

L’Ètim Grenache és un vi que sedueix des del primer moment, tot presentant un color cirera intens amb ribet violeta, capa molt alta i abundant presencia de llàgrima.

 

Al nas és un festival d’aromes. En un primer moment afloren amb força tot un reguitzell d’aromes de fruites tan vermelles (maduixa, grosella) com negres (nabius, groselles negres, mores), combinades amb aromes d’herbes silvestres, sotabosc i tocs minerals. A mesura que va evolucionant, van apareixent aromes de cafè i cacau amb delicats tocs de vainilla deixant empremta de la seva criança de 10 mesos en bótes de roure francès.

 

En boca és molt saborós i llaminer. El trobem voluminós, rodó i equilibrat, amb un pas de boca senyorial que deixa una bona acidesa. Ens porta els sabors de les fruites del bosc que trobàvem al nas, amb tons de cuir i vainilla perfectament conjuntats amb un taní dolç i rodó, molt agradable que proporciona un final llarg i sedós.

 

Perfecte company d’àpats on les carns en siguin les protagonistes.

 

Molt femení. És un d’aquells vins que val més del que costa. Si teniu l’ocasió de tastar-lo no us el perdeu !!!

Fitxa tècnica
Ètim Grenache Old Vines 2007
  • 85% garnatxa negre, 15% cabernet sauvignon
  • 10 mesos de criança en bótes de roure francès
  • 14,5% vol
  • Agrícola Falset-Marçà
  • D.O. Montsant

Related Posts

Comments (3)

El conec i comparteixo el que dius.
Bona descripció..!!

gràcies per escriure d'un dels nostres emblemes amb aquestes paraules tan amables i una nota de tast q ens agrada. i també per la referència a la gestió i el treball dels últims temps. ens encoratges a seguir endavant, sobretot aquest 2012 q estem d'aniversari

Totalment d'acord, Ramon! Aquesta garnatxa és un vi que cada vegada que el tasto em fa "treure el barret". Un valor segur!

Jaume

Leave a comment