Scroll Top

Domus Pensi 2006

El Domus Pensi és la joia de la corona d’Altavins Viticultors. Aquest celler ubicat a Batea (Terra Alta), va néixer l’any 2001 de la ma d’en Joan Arrufi. La qualitat i la millora continua són el valors que configuren el full de ruta que segueixen escrupolosament a l’hora d’elaborar els seus vins.

La combinació de raïms de vinyes velles (més de 30 anys) i d’un sòls calcaris i llimosos de baixa permeabilitat molt pobres en matèria orgànica, confereixen al Domus Pensi una personalitat única.

Malauradament, al Domus Pensi encara li manca el reconeixement de casa nostra, doncs a l’exterior ja fa temps que l’aprecien i el premien. A l’any 2009 ja va guanyar la Gran Medalla d’Or al Concurs Mundial de Brusselles, premi que també ha guanyat aquest any 2011 acompanyat del títol de “Millor Vi Negre del Món”. És un vi que no hauria de faltar en cap prestatge de les botigues especialitzades del nostre país. Sobretot si tenim en compte la seva excellent relació qualitat-preu.

Les 10.000 ampolles que conformen l’anyada 2006, es van elaborar amb un cupatge de cabernet sauvignon (35%), garnatxa (30%), sirà (15%), ull de llebre (10%) i merlot (10%). Aquest vi es sotmet a un envelliment de 12 mesos en bóta, en una proporció de 80% de roure francès, 10% de roure americà i de 10% roure centro-europeu. I una criança final de 24 mesos en ampolla.

Quan el servim a la copa hi podem apreciar un color cirera picota molt intens amb un ribet violaci. La capa és molt alta i té una bona presència de llàgrima.

Al nas es mostra complex i necessita una mica de temps per expressar tot el seu potencial. Podem apreciar aromes de fruita vermella i negre madura, sobretot gerds, mores i nabius, de fruita seca (prunes i panses), unes subtils notes florals (violeta) i tocs especiats (pebre, clau) que combinen perfectament amb unes suggerents aromes torrades de cafè i cacau.

En boca va de menys a més, mostrant-se carnós i untuós. El seu pas de boca és sedós i equilibrat, amb una bona acidesa que esmorteeix la calidesa del seu grau alcohòlic. Presenta un tanins dolços que el fan llaminer, acompanyats de notes de melmelada de fruites vermelles. Final llarg i persistent.

Un vi per gaudir, un vi per sorprendre!!!

(Nota de tast de Ramon Roset publicada a la revista Cupatges nº 41)

Fitxa tècnica
Domus Pensi 2006

  • cabernet sauvignon (35%), garnatxa (30%), sirà (15%), ull de llebre (10%) i merlot (10%)
  • criança de 12 mesos en bóta, en una proporció de 80% de roure francès, 10% de roure americà i de 10% roure centro-europeu. 
  • criança final de 24 mesos en ampolla
  • 14,5% vol
  • Producció de 10.000 ampolles
  • Celler Altavins Viticultors (Batea, Terra Alta)
  • D.O. Terra Alta 

Related Posts

Comments (1)

Hola Ramon!

L'any passat a la Fira del Vi de Gandesa vaig tenir l'oportunitat de parlar amb en Joan Arrufí i em feia el comentari que fas tu en quan al reconeixement d'aquest vi i la feina que tenia per vendre'l a casa nostra: No deixa de ser curiós que un vi tan fantàstic es trobés en aquesta situació, serà que els catalans som així o que no som prou inquiets per informar-nos del que tenim. Tens tota la raó quan dius que tootes les botigues l'haurien de tenir.
Del mateix Celler també m'agrada molt l'Ilercavònia un blanc de garnatxa blanca realment deliciós.
Salut!

Leave a comment