Scroll Top

Bru de Verdú

Tot i que he estat un consumidor habitual dels vins de la D.O. Costers del Segre des de fa molts anys, no va ser fins l’any 2007, quan per motius professionals vaig haver de viure durant un any i mig a Tàrrega i això em va permetre aprofundir en els vins d’aquesta denominació i sobretot descobrir els nous vins que allà s’estan elaborant.

Una de les sorpreses més agradables va ser quan vaig descobrir el Bru de Verdú, un vi elaborat pel Celler Cercavins a la població de Verdú. El Bru de Verdú és un vi que ja en el primer glop sedueix al seu consumidor. Exponent destacat de la nova generació de vins de Costers del Segre, forma part del reduït club de vins que tenen una extraordinària relació qualitat/preu. He fet descobrir aquest vi a molta gent, i tots ells han esdevingut consumidors d’aquest. La proba està en que a la nostra de botiga Ogum Vins del Centre Comercial Glòries de Barcelona és el vi més venut.

El Bru de Verdú és un vi elaborat amb Ull de Llebre (70%) i Syrah (30%). Té una criança de 6 mesos en botes de roure francès i americà. Un cop embotellat se’l deixa reposar en la botella entre 4 i 6 mesos.
A la vista presenta un color vermell cirera intens. En nas flueixen els aromes de fruits negres, sobretot prunes i groselles negres. També presenta notes de làctics, cacau sobre un fons de torrats amb records especiats i vegetals. En boca és un vi càlid i sedós, estructurat i rodó, bona presència de tanins i una subtil acidesa persistent.

És un vi idoni per combinar amb carns vermelles i caça, però també marida perfectament amb el pernil i amb tota mena de guisats. Gran acompanyant dels formatges curats d’ovella.

Si el Bru de Verdú és un vi seductor, la sorpresa ve quan es tasta la joia de la corona del celler, el Bru de Verdú 14.

Aquest vi, que presenta el mateix cupatge que el seu germà petit, té la característica que cadascuna de les varietats, un cop vinificades han estat criades per separat en botes noves de roure francès durant 14 mesos.

El Bru de Verdú 14 és un vi de color cirera molt intens, amb ribets morats i blavosos. En nas presenta uns aromes plens de fruits del bosc (mora, grosella negre, grosella vermella, gerd). La criança li ha deixat un aromes de cedre, eucaliptus i records de vainilla. En boca és elegant, molt equilibrat i rodó, tot i ser un vi potent i tànnic.

Ideal per acompanyar plats de carn acompanyats de salses greixoses, també el cargols a la llauna o plats de caça guisada.

Fitxa tècnica

Bru de Verdú 2007
  • 70% Ull de Llebre, 30% Syrah
  • 6 mesos de criança en barrica de roure francès i americà
  • 14,3% vol
  • Celler Cercavins (Verdú)
  • D.O. Costers del Segre
Bru de Verdú 14 2005
  • 70% Ull de Llebre, 30% Syrah
  • 14 mesos de criança en barrica de roure francès nova
  • 14% vol
  • Celler Cercavins (Verdú)
  • D.O. Costers del Segre

Related Posts

Comments (1)

Pel meu gust el bru de verdú 2008 està al límit de la meva acceptabilitat pel que respecta al regust de torrat i acidesa. Té personalitat però m'estimo més els costers del segre "clàssics".

Leave a comment