Scroll Top

Celler La Bollidora (D.O. Terra Alta)

Estava en plena voràgine de selecció dels vins que volíem tenir a la nostra nova botiga Ogum Vins (Centre Comercial Les Glòries de Barcelona ) i el distribuïdor Ricard Zamora em va convidar a tastar els vins d’un celler relativament nou de la Terra Alta. Aquest celler era el Celler la Bollidora de Vilalba dels Arcs. La veritat és que no m’esperava tenir una sorpresa tan agradable. Aquest celler, creat el 2005 per en Joan Carles Sánchez i assessorat per l’enòleg Joan R. Bada, té una filosofia basada en la viticultura respectuosa amb el medi ambient i vol elaborar vins exclusius, de màxima qualitat i de producció limitada. Vol fer descobrir les vinyes abandonades i potenciar varietats de raïm autòctones de la zona com el Morenillo, la Garnatxa negre, la garnatxa peluda, el samsó, malgrat que també fa servir varietats com la Syrah o el Cabernet Sauvignon.

La verema es fa manualment, el raïm es transporta en caixes fins a la taula de selecció, on fan la tria i posteriorment entra al celler totalment climatitzat. Realitzen microvinificacions en dipòsits d’acer inoxidable de 3000 i 6000 l. a temperatura controlada.

Aquest celler elabora quatre vins: el Flor de Garnatxa blanc (91 punts Parker), un monovarietal de garnatxa blanca, el Saó (90 punts Parker), un vi negre jove, el Plan B (90 punts Parker), un vi negre de 12 mesos de criança, el Punto G (89 punts Parker), un vi negre de 16 mesos de criança i el Comanda de Vilalba (92 punts Parker), un vi negre de 12 mesos de criança que és el vaixell insígnia d’aquesta flota.

En aquest ocasió comentaré el Saó i el Plan B.

El Saó em va deixar bocabadat, em va sorprendre moltíssim pel seu aroma i sobretot pel seu sabor.

El Saó presenta un color violaci intens i sorprèn pels seu aroma, ple de notes de fruites del bosc negres, sobretot d’aranyons i nabius. En boca és carnós, rodó, estructurat amb bona presencia de tanins, llarg i càlid. Per mi, un dels millors vins negres joves que he tastat mai. Tot i ser un vi jove, encara té recorregut en ampolla i es podrà consumir bé, durant els propers 2 o 3 anys. El crític Robert Parker li ha atorgat 90 punts.

És un vi que no deixa indiferent, exemple perfecte dels nous vins de la Terra Alta, indret on cada vegada es fan millors vins. Ideal per acompanyar carns vermelles.

El Plan B presenta un color carmesí de capa alta, en nas ofereix notes minerals i especiades amb presencia de fruites del bosc negres (nabius, aranyons). En boca presenta una entrada suau, una estructura mitja-alta, tanins poc marcats i presencia de fruita. És un vi que podrà consumir perfectament en els propers anys, i de ben segur que anirà millorant. El crític Robert Parker li ha atorgat 90 punts.

El Plan B és un d’aquells vins que no poden faltar a cap celler privat. Fàcil de veure, resultón i perfecte per acompanyar plats més contundents com les carns vermelles o els guisats i també per acompanyar entrants i aperitius com el pernil de glà, unes croquetes casolanes o uns formatges artesans.

Fitxa tècnica

Saó
  • 50% Garnatxa negre, 40% Syrah, 10% Samsó (Carinyena)
  • 14,5% vol
  • Celler La Bollidora
  • D.O. Terra Alta
Plan B
  • 40% Garnatxa negre, 25% Samsó, 25% Morenillo, 10% Syrah
  • 12 mesos de criança en roure francès
  • 14,5% vol
  • Celler La Bollidora
  • D.O. Terra Alta

Related Posts

Leave a comment