Scroll Top

Torelló Vittios 2010

Del Vittios ja sedueix la seva presentació. La seva ampolla de 50 cl, fuig de les clàssiques ampolles bordeleses alhora que fuig de les ampolles llargues i estilitzades. La seva etiqueta, elegant, respira el singular estil gràfic del Crysalis o del Blanc Tranquille, pel que es fàcilment induïble que és un vi de les Caves Torelló.

Emmarcat dins de l’explosió de la varietat Xarello en la que estem immersos a Catalunya en els darrers anys, com a varietat autòctona i símbol d’identitat de la D.O. Penedès, el Vittios és un vi dolç de verema tardana elaborat al 100% amb aquesta varietat.

Verema tardana significa que el raïm es va deixar sobremadurar a la vinya fins a aconseguir un determinat grau de pansificació per deshidratació del gra.

La fermentació del Vittios s’ha fet en bótes noves de roure francès de 225 l. i posteriorment al vi se li ha donat una criança de 3 mesos en les mateixes bótes abans d’embotellar-lo.

Al servir-lo en la copa presenta un color groc pàllid amb reflexes verdosos. Brillant i cristallí.

Un cop servit, li costa una mica expressar-se, i a mesura que s’obre, destaquen les fruites blanques (poma, préssec, litxi) amb uns fins tocs cítrics (pomelo) i alguns aromes floral sobre uns lleugers aromes d’herbes mediterrànies (fonoll). A mesura que el vi va evolucionant apareixen uns delicats aromes a fruits secs.

En boca es mostra untuós i molt amable. Presenta una delicada acidesa cítrica , que li confereix frescor, en perfecte harmonia amb la dolçor típica dels vins sobremadurats (notes de mel) i amb la presencia de fruita madura (meló, préssec, albercoc). També hi trobem algunes notes de fruites seques (orellana). Força persistent, en el postgust si poden apreciar unes subliminals notes torrades molt, molt suaus.

El Vittios és un vi molt llaminer, fàcil i agradable de beure, amb una excellent relació qualitat-preu (13 euros).

Per mi és un vi per degustar-lo sol, molt fred, després dels postres, o com a vi de mitja tarda, per acompanyar tertúlies en bona companyia.

Fitxa tècnica
Torelló Vittios 2010
  • Vi dolç de verema tardana
  • 100% xarel.lo
  • 3 mesos de criança en botes de roure francès
  • 12% vol.
  • Caves Torelló
  • D.O. Penedès

Related Posts

Comments (1)

Caldrà tastar-lo i a més l'ampolla fa força goig… Salut!.

Leave a comment