Scroll Top

Cava JMFG Brut Nature Rosat Gran Reserva 2006

Aquest cava em va fer descobrir la família Ferret Guasch – Vall, l’any 1999. Aquest cava em va fer estimar el cava rosat. D’aquest cava n’he tastat totes les anyades. Aquest cava m’ha acompanyat en molts moments inoblidables. Aquest cava és un imprescindible al meu celler privat.

 

És un cava brut nature (sense licor d’expedició afegit), fet gens habitual en un cava rosat i gran reserva, en aquest cas té més de 36 mesos de criança en ampolla després de la segona fermentació. El seu cupatge tampoc és massa habitual: Pinot Noir, Garnatxa i Trepat.

 

Presenta un bonic color rosat intens que ens recorda les groselles. Un elegant rosari d’abundants bombolles de tamany mig es desprèn verticalment des del fons de la copa fins a la superfície on forma una perfecte corona.

 

Al nas és força complex. Hi destaquen aromes de fruites vermelles, que ens recorden les llaminadures de maduixa i un lleu aroma floral a roses. També es fan notar unes notes de cassis i un punt de confitura de taronja.

 

A la boca es mostra fresc i intens. Flueix per la boca amb elegància, al temps que el carbònic, perfectament integrat, acarona la llengua i deixa pas a sabors de fruita vermella, amb un toc floral i un subtil punt herbaci. El final és persistent.

 

En conjunt dona una sensació de gran amplitud i un marcat caràcter propi, on queda clar que està totalment exempt de licor d’expedició. Mostra en tot moment el seu equilibri entre força i elegància.

 

Gran cava que ens farà gaudir tot assaborint arrossos de tota mena o bé carns que estiguin acompanyades de salses de fruits vermells, com podria ser el magret d’ànec o fins i tot un filet de cérvol.

 

Particularment és un cava que m’encanta per prendre’l sol, com a copa de mitja tarda o per acompanyar les tertúlies nocturnes estiuenques a la fresca.

Fitxa tècnica
Josep Mª Ferret Guasch Brut Nature Rosat Gran Reserva 2006
  • Pinot Noir, Garnatxa, Trepat
  • Més de 36 mesos de criança en ampolla
  • 11,5% vol.
  • Celler Josep Mª Ferret Guasch (Guardiola de Font-Rubí)
  • D.O. Cava

Related Posts

Leave a comment