Scroll Top

Cava Duran 5V Brut Gran Reserva 2006

El projecte dels caves Duran és la màxima expressió de l’entusiasme i del bon saber fer de la família Canals (Castellví de Rosanes). Només cal parlar amb en Ramon Canals, pare o fill, per tenir-ne la constatació. La passió en que parlen del projecte i dels avenços que va tenint s’encomana. Ramon Canals fill, jove enòleg rodamón, s’ha format durant anys en cellers d’arreu del món per poder portar a terme el seu projecte amb garanties d’èxit.

Sota la marca Duran fan tres caves, tots gran reserva, és a dir tots tenen un mínim de 30 mesos de criança en ampolla. Aquests caves són el Duran Brut Gran Reserva, el Duran Brut Nature Gran Reserva i el Duran 5V Gran Reserva, aquest darrer sense cap mena de dubte el més singular de tots tres. Tots tres són excel•lents caves, però el Duran 5V és el que em va sorprendre més i al qual dedicaré aquest espai.

El Duran 5V és un cava elaborat amb les varietats Macabeu, Xarel•lo i Chardonnay. Un dels punts diferencials d’aquest cava és que el vi base de Chardonnay està fermentat en barrica de roure francès Allier.

Presentat en una bonica ampolla especial, al servir-lo li notem un color groc palla pujat molt bonic. El despreniment de bombolles és lent i elegant, formant un rosari de bombolles molt petites que acaben formant una corona perfecte.

En nas es mostra força intens i complex. Hi trobem aromes de fruita tropical madura i fruits secs, que deixen pas a aromes torrats amb tocs especiats dolços (canela i vainilla) i a unes fines notes de pastisseria.

Al degustar-lo el sentim fresc i delicat. Té un pas de boca fi i elegant. Se’l nota cremós i equilibrat, amb el carbònic perfectament integrat que acarona la llengua i una acidesa en el seu punt just. Es noten els aromes torrats i especiats de la criança. Deixa un final llarg i persistent que el fa molt agradable.

Estem davant d’un cava excel•lent, molt especial, no apte per a tots els públics. Imprescindible pels que els agrada descobrir noves sensacions bevent cava. Gran acompanyant de peixos i mariscs. Superlatiu amb ostres!

Fitxa tècnica
Cava Duran 5V Brut Gran Reserva 2006
  • Macabeu, xarel.lo i chardonnay
  • Chardonnay fermentat en barrica de roure francès Allier
  • Més de 36 mesos de criança
  • 11,5º vol.
  • Cellers Duran (Castellví de Rosanes)
  • D.O. Cava

Related Posts

Leave a comment