Scroll Top

Cava Torelló by Custo-Barcelona Brut Gran Reserva

Amb aquest cava, Torelló entra en el selecte club dels cellers que vesteixen algun dels seus productes en col·laboració amb artistes de renom. En aquest cas, Custo Dalmau, el dissenyador català de reconeixement universal ha estat l’encarregat de dissenyar la imatge d’aquest cava.

El disseny fet per Custo Barcelona és un homenatge a la metàfora de la vida que representa el procés de la segona fermentació, on les bombolles neixen fruit de la transformació dels sucres per part dels llevats. Això ho ha volgut representar a través d’uns simpàtics i coloristes espermatozous presents a l’etiqueta.
Però aquest cava també té art per dins.
Elaborat amb xarel·lo i macabeu provinents de les finques plantades fa més de 30 anys per la família Torelló a Can Martí de Baix, se li dona un mínim de 30 mesos de criança en ampolla, pel que estem davant d’un cava gran reserva.
Presenta un intens i brillant color groc palla amb reflexos verdosos. Bombolla fina i petita i bona formació de corona.
Al nas, és complex i elegant,  unes primeres notes d’aromes terciàries, ens deixen pas a aromes de les fruites blanques típiques de les varietals (poma, pera) molt madures, amb algun record de fruites d’ós (préssec) també molt madur que evolucionen cap a aromes provinents de la criança (llevats, brioix, vainilla),  amb tocs caramel·litzats (mantega, caramel de cafè amb llet) i records de fruits secs (nous, figues seques).
En boca deixa una sensació neta i cremosa, de tacte suau amb un carbònic perfectament integrat que mima la llengua, alhora que la seva modulada acidesa transmet una subtil sensació de frescor. Les aromes de pastisseria fina, el dolç de llet i els fruits secs el fan complex i llaminer. El seu recorregut és llarg i té un final força persistent.
El Torelló by Custo és art tan per dins com per fora!
Nota de tast publicada a la revista Cupatges núm. 44Fitxa tècnica

Torelló by Custo-Barcelona Brut Gran Reserva
  • Xarel.lo i Macabeu de les seves finques
  • Mínim de 30 mesos de criança en ampolla
  • Brut, arrodonit amb un amb un licor d’expedició a base de xarel.lo
  • Caves Torelló (Can Martí de Baix)
  • D.O Cava

Related Posts

Leave a comment