Scroll Top

Rovellats Col•lecció 2006

En aquest primer post de l’any 2012 vull brindar amb tots els que em llegiu, i per això aixeco la meva copa i us desitjo un molt bon any a tots!

En aquesta ocasió he emplenat la meva copa amb un cava de llarga criança (els que a mi més m’agraden) que Caves Rovellats van presentar en el darrer Fòrum Gastronòmic de Girona. És un cava amb el que la l’actual generació de Rovellats ha volgut fer un homenatge a les seves generacions anteriors. Edició de 6.500 ampolles.

El Rovellats Collecció 2006 forma part del petit cercle de caves d’excepció que s’elaboren a casa nostra.

És un d’aquells caves que, per molt que maridin bé amb molts plats, s’han de prendre sols.

És un d’aquells caves que val la pena degustar-lo en petit comitè i donant-li tot els protagonisme que es mereix.

El joc de seducció amb aquest cava comença quan el seu daurat centelleig arriba a la nostra mirada i veiem com milers de petites i coquetes bombolles dansen per la copa i acaben el seu ritual amb la formació de la corona.

A l’apropar-nos la copa, ens acarona l’olfacte amb unes subtils aromes de fruites blanques molt madures, compotades, per després conquerir-nos a través d’unes delicades aromes terciàries que delaten la seva llarga criança: llevats, brioix, crema anglesa,… unes suaus notes caramellitzades i tocs torrats sobre un fons de panses.

Complex, té un pas de boca extraordinari, on es mostra cremós i delicat. El seu carbònic perfectament integrat acarona la nostra llengua i juga amb el nostre paladar. Una subtil acidesa li dona frescor. Amb molta personalitat, el seu sabor és totalment coherent amb els aromes que ja percebíem en el nas, els llevats i les notes torrades, ara amb records de fruits secs (ametlles, avellanes). Té un postgust llarg on ens retrobem amb les panses i deixa un agradable toc amarg final.

Perfecte representant de la filosofia de les caves Rovellats, és un cava d’autor, delicat i ple de matisos, concebut per l’hedonisme.

Fitxa tècnica
Rovellats Col.lecció 2006
  • 58% Xarel.lo, 42% Parellada
  • Extra brut
  • 48 mesos de criança en ampolla
  • Edició de 6.500 ampolles
  • Caves Rovellats (Sant Martí Sarroca, Alt Penedès)
  • D.O. Cava

Related Posts

Comments (1)

Gràcies per compartir els teus coneixements Ramón… seguiré aprenent dels consells que bonament arreplego per la xarxa!

Leave a comment