Scroll Top

Albert de Vilarnau Fermentació a la Barrica

El celler Vilarnau, ubicat a la carretera d’Espiells dins del terme de Sant Sadurní d’Anoia, és un d’aquells cellers que creen adeptes al món del vi i el cava. Propietat de González Byass, tenen unes instal.lacions perfectes tan per la práctica de la seva raó de ser que és crear vins i caves d’alta qualitat, com per poder fer enoturisme. La seva visita és obligada per tots els afeccionats al món de l’enologia.
El bon saber fer, l’amabilitat i l’hospitalitat de la seva gent, fan que la relació amb aquest celler esdevingui una experiència molt agradable i profitosa.
D’entre tots els seus productes, del quals n’aniré parlant en futures entrades d’aquest bloc, he volgut començar per un dels més singulars i que de ben segur que marca un punt diferencial dins del mercat dels caves. Es tracta del seu cava Albert de Vilarnau Fermentació a la Barrica.
El cava Albert de Vilarnau Fermentació a la Barrica és un cava d’autor molt singular. Aquesta singularitat ve donada per la fermentació d’una part del most en botes de roure francès Allier de torrat mig de 225 l.
D’entrada ja destaca per la seva presentació, en ampolla especial, un estoig elegant i un disseny de la seva imatge moderna i molt adient pel producte que és.
La base d’aquest cava es el chardonnay i el cupatge es complementa amb les tradicionals macabeu i parellada . Té una criança en ampolla de més de 30 mesos. L’aclarit es fa manualment als pupitres. En ser un cava extra brut, li aporten una petita quantitat de licor que no arriba als 6 gr. de sucre per litre.
A la vista presenta un bonic color groc brillant amb reflexes daurats. La bombolla és petita, el despreniment es continu, el rosari és harmònic i elegant, fins a formar una corona persistent.
Al nas es mostra expressiu. Inicialment destaquen els aromes de fruites blanques madures, (préssec i albercoc) que deixen pas als aromes que venen del seu pas per la fusta (vainilla) acompanyats de notes làctiques i tocs torrats.
En boca, el seu carbònic perfectament integrat acarona la llengua, alhora que la seva acidesa aporta sensació de frescor. Els tanins dolços del seu pas per la fusta li donen estructura i marquen tota la seva expressivitat. És el fet diferencial d’aquest cava.La seva cremositat omple la boca. El postgust és llarg i marcat per un lleuger toc dolcenc.

Esten davant d’un cava elegant, complex i seductor. De tast obligatori per tots aquells que els agrada ampliar els seus horitzons de coneixement de nous caves com pels curiosos que els agrada experimentar amb nous sabors.
Tot i que és un cava que pot acompanyar molts plats, jo destacaria la seva especial harmonia amb els arrossos i en especial amb els rissottos. Sota la meva opinió aquest cava es desenvolupa al màxim i treu treu tot el seu potencial si el degustem acompanyant un rissotto de ceps amb un fetge fresc d’oca a la planxa.
 

Fitxa tècnica

 
Albert de Vilarnau Fermentació a la Barrica Extra Brut
 
  • 50% chardonnay, 30% macabeu, 20% parellada
  • Part del mostr fermentat en barrica de roure francès Allier de 225 l.
  • Battonage durant 6 mesos
  • Més de 30 mesos de criança
  • Caves Vilarnau (Sant Sadurní d’Anoia)
  • D.O. Cava

Related Posts

Leave a comment