Scroll Top

MAS SINÉN 2007

Al cor de la comarca del Priorat, a la bonica població de Poboleda, hi trobem la masia Mas Sinén, una construcció de pedra del segle XVII envoltada de vinyes que alberga el celler Burgos-Porta.

 

La familia Burgos-Porta, de llarga tradició vinícola, conrea de manera ecològica 15 ha de vinya vella (quasi cinquanta anys) plantades sobre terrasses i costers de llicorella que es troben situades entre 300 i 500 metres d’altitud.

 

El Salvador Burgos, antic president de la cooperativa de Poboleda, és un home afable, compromès amb el territori i que té com a filosofia de treball la qualitat.

 

Al celler Burgos-Porta combinen l’elaboració artesanal amb les tècniques més modernes i les noves tecnologies per obtenir uns vins d’alta qualitat.

 

El Mas Sinén és un vi que en la seva anyada 2007 te la següent composició varietal: 35% de garnatxa, 30% de cabernet sauvignon, 25% de carinyena i un 10% de syrah. Se li va donar una criança de 12 mesos en bótes de roure francès (90%) i americà (10%) de torrat mig.

 

Quan servim el Mas Sinén a la copa, comença un espectacle visual de tons granatosos que acaben deixant un vi d’intens color cirera picota, ribet violaci i capa totalment opaca. Abundant formació de llàgrima.

 

El segon acte de l’espectacle, l’olfactiu, comença amb un festival d’aromes de fruites del bosc negres i madures (mores, groselles negres, nabius…) que van acompanyades de notes florals (violetes), especiades i balsàmiques (pebre, regalèssia,…). La seva complexitat es completa amb perfums de sotabosc i una marcada mineralitat, tot embolcallat per les sensacions torrefactes provinents de la fusta.

 

En el tercer acte, deixa anar la seva personalitat envaint amb força la boca, mostrant-se voluminós, ampli, carnós, potent i estructurat. Molt rodó. La perfecte acidesa li dona frescor i el fa equilibrat. Amb un taní polit i elegant deixa anar la fruita negre amb força, acompanyada de vainilles, cacau i balsàmics enmig d’una gran mineralitat. Molt saborós. Té un postgust llarg i càlid.

 

El Mas Sinén és un magnífic vi, fidel a la seva terra, que ens farà de perfecte acompanyant d’àpats on les carns vermelles en siguin les protagonistes.
Nota de tast publicada a la revista Cupatges nº 43

Fitxa tècnica
Mas Sinén 2007
  • 35% garnatxa, 30% cabernet sauvignon, 25% carinyena, 10% syrah
  • 12 mesos de criança en bótes de roure francès (90%) i americà (10%) de torrat mig
  • 14,5% vol
  • Celler Burgos-Porta (Poboleda)
  • D.O.Q. Priorat

Related Posts

Comments (1)

De grans persones com la Contxita i el Salvador, nomès poden sortir grans vins com aquest. Tastar Poboleda en un glop!!!

Leave a comment