Scroll Top

MAS DE MASOS 2001 (Celler Capafons-Ossó, D.O.Q. Priorat)

Va ser el vi que va cloure la memorable jornada prioratina del dia 9 d’octubre.

El Celler Capafons-Ossó elabora vi tan a la DO Montsant com a la DOQ Priorat. A la DOQ Priorat ho fa a la finca Mas de Masos. Aquesta finca de sòls de llicorella, que rep el seu nom per ser la unificació de diverses finques veïnes, té una extensió de 60 Ha. de les quals només es conreen la meitat. La combinació de conreu de vinya i bosc li donen unes característiques climàtiques singulars.

De la finca Mas de Masos surten la garnatxa peluda, la garnatxa negre, la carinyena i el cabernet sauvignon, totes de vinyes velles (1952), a partir de les quals s’elaborarà el Mas de Masos.

El Mas de Masos 2001 és un gran vi negre de maceració llarga (45 dies amb les seves pells) i amb una criança de 17 mesos en bótes noves de roure francès Allier de torrat mig.

A la vista presenta un color cirera picota amb un ribet granatós clar, que ens indica la llarga vida del vi. La capa és molt alta i deixa una abundant llàgrima a la copa.

Té un nas molt seductor, tot mostrant-se sorprenentment fresc amb una marcada presencia de fruita vermella madura, sobretot maduixes i gerds, acompanyada de notes especiades (pebre, clau d’olor i vainilla) amb tocs vegetals (fonoll, mentolats) sobre d’un fons mineral.

En boca és ampli i llaminer. El seu pas de boca és elegant, amb una entrada suau, perfectament estructurat, marcant una bona acidesa i un assemblatge perfecte de fusta i fruita. Tanins rodons i molt ben polits. Final llarg i persistent.

Aquest vi està ara en el seu millor moment de consum (deu anys després de la seva collita).

El Mas de Masos 2001 és un gran vi del Priorat, molt seductor i que ara està en la seva plenitud. Si el trobeu, no dubteu en comprar-lo i gaudir-lo tot acompanyant un bon plat de caça, una bona carn vermella o bé un formatge d’ovella molt curat, d’aquells que es trenquen. De tota manera, la meva recomanació és que el gaudiu com a vi de sobretaula maridant-lo amb una bona tertúlia.

Fitxa tècnica

 Mas de Masos 2001

  • Garnatxa peluda (35%), cabernet sauvignon (30%), garnatxa negre (20%), carinyena (10%) i syrah (5%).
  • 17 mesos de criança en bótes noves de roure francès allier de torrat mig
  • 14,5% vol.
  • Producció de 8000 ampolles
  • Celler Capafons-Ossó
  • D.O.Q. Priorat

Related Posts

Comments (6)

Encara el tinc pendent de publicar..!!. Però amb la teva excel·lent descripció em facilites la feina.. 🙂

Salut!

Sense cap mena de dubte un dels grans, i a la vegada més desconeguts del Priorat.
El Sisco Capafons és una bestia parda del "terroir".
Llàstima que quasi no en quedi.

Hola Ramon!

Totalment d'acord amb tu i amb lo Jaume sobre en Capafons, un home que s'estima la seva terra i ho transmet efusivament, sens dubte. En quan al vi Mas de Masos ja ho has dit gairebé tot, per ficar-hi cullerada, crec que també és remarcable el seu vi blanc Enllaç un blanc de viognier i garnatxa blanca que també prové de les vinyes del Mas de Masos i que és una altra joia del celler, i fins i tot el Roigenc, el seu rosat i el Masies Esplanes amb D.O. Montsant, en fi, un Celler que sap fer molt bons vins.
Salut i records!

Hola, sóc prou aficionat als vins però encara no hi entenc pas gaire. Per això volia demanar-te què em puc esperar a dia d'avui d'un Mas de Masos de 1995: un vi passat, totalment en declivi, agre, etc. o em podria trobar amb una sorpresa agradable?
Gràcies!

Hola Albert,
Un Mas de Masos 1995 és una joia!!! Ara bé depèn de quina conservació hagi tingut. Si ha estat ben conservat serà un avi delicat i encantador que us sabrà explicar històries i us farà gaudir. Jo no esperaria massa més a descobrir-ho!
Salut,

Gràcies, Ramon, per orientar-me una mica. M'ha agradat la metàfora de l'avi, a qui tan sols deixaré dormir una mica més a l'espera de cuinar-li un bon àpat. No trigaré pas gaire…
Salut!

Leave a comment