Scroll Top

Espelt Terres Negres 2008

Tot i que sóc un fan dels vins d’aquest celler pràcticament des que van sortir al mercat, encara no havia tingut ocasió de comentar un dels seus vins que més m’agraden, l’Espelt Terres Negres.

Aquest vi forma part del selecte club dels vins amb excel•lent relació qualitat preu, doncs tot i ser un vi que podem considerar de gamma alta, el seu preu és més que raonable, movent-se al voltant dels 12-13 euros.

Elaborat amb les varietals Samsó i Cabernet Sauvignon procedents de raïms fenolicament madurs que han permès maceracions llargues (segons comenten els seus elaboradors). Fet que explica entre altres coses el seu fantàstic color.

En servir-lo a la copa mostra un bonic color cirera picota intens amb reflexes violacis. La capa és molt alta i deixa una llàgrima abundant en el vidre.

Al nas hi trobem força complexitat. Destaquen els aromes de fruita vermella i negre madura sobre un fons de notes torrades ben integrades (fumats, torrefactes) provinents de la seva llarga criança en fusta (12 mesos en bota de roure francès de torrat mig). També hi trobem algunes notes d’aromes especiades i balsàmiques (vainilla, pebre i regalèssia).
A la boca té una entrada potent, de gran volum amb cos i bona estructura. Resulta equilibrat. El seu pas de boca és envellutat. Saborós. Té els tanins madurs i ben marcats. La forta presencia de sabors torrats i especiats, confirmen els aromes que trobàvem a la fase nasal i deixa clara la seva llarga criança. Té un final llarg i persistent.

Fantàstic vi, clar exemple de la gran feina que s’està fent per part d’alguns cellers de la D.O. Empordà per treure al mercat vins de molta qualitat amb un preu raonable.

Bon acompanyant d’àpats amb carns, ja siguin a la graella o bé salsejades. Perfecte amb la caça i gran amic del formatges curats.

Si volem fer una combinació empordanesa: Una bona espatlla de xai feta al forn dels ramats d’ovella ripollesa de l’explotació Mas Marcè (Siurana d’Empordà), regada amb el Terres Negres i ho rematem amb el formatge d’ovella curat El Set d’aquesta mateixa explotació que sembla fet a mida per aquest vi.

Fitxa tècnica

Espelt Terres Negres 2008

  • Samsó i Cabernet Sauvignon
  • 12 mesos de criança en botes de roure francès
  • 14% vol.
  • Espelt Viticultors
  • D.O. Empordà

Related Posts

Leave a comment