Scroll Top

CLOS DOMINIC VINYES ALTES 2007

Quan vaig començar aquest blog em vaig proposar només comentar el vins que m’emocionessin. Aquells vins que sorprenen i que a través de les seves característiques són capaços de transmetre sensacions i arriben al cor, a l’ànima, en definitiva que són capaços de transmetre quelcom més.

Sortosament tinc l’oportunitat de tastar molts vins, entre ells vins d’alta gamma, alguns amb molt de nom, altres amb molt bona premsa, altres amb molts punts Parker, altres que valen molts euros, però cada cop és més difícil trobar un vi que m’emocioni.

El Clos Dominic Vinyes Altes 2007 ha estat el meu darrer idil•li vinícola. Una vegada més un vi del Priorat (com m’estimo aquesta comarca). La veritat és que m’esperava degustar un vi extraordinari, però no que em deixés tan bocabadat.

La meva experiència prioratina em va fer obrir i decantar el vi sis hores abans de degustar-lo. En el moment d’obrir-lo no em vaig poder estar de fer una primera valoració olfactiva on s’apreciaven notes minerals i aromes de fruita negre sobre un fons torrefacte amb tocs especiats.

Elaborat amb raïms procedents de ceps molts vells de carinyena i garnatxa, el Clos Dominic quan el serveixes a la copa comença el seu procés de seducció a través del seu aspecte: un color vermell cirera picota molt intens, amb un ribet morat, capa molt alta i amb una llàgrima densa i tintada.

L’evolució aromàtica és espectacular. Ara, sis hores després de decantar-lo, en nas es mostra molt potent i extraordinàriament complex. En un escenari on el decorat de fons són unes magnifiques aromes torrefactes. En el primer acte reivindica el seu origen amb unes destacades notes minerals (grafit, betum, òxid) acompanyades de tot un reguitzell de notes vegetals (herba seca, matoll), balsàmiques (romaní, farigola, mentolats) i especiades (anís, regalèssia). En el segon acte apareixen unes llamineres notes de cacau/xocolata negre. I en el tercer acte afloren notes de fruita negre. El conjunt d’aromes li confereixen una elegància olfactiva extrema.

En boca és un tsunami. Al tastar-lo de seguida envaeix tota la boca, amb plenitud, mostrant-se càlid i carnós. Tanins presents i molt ben integrats. Pas de boca sedós i equilibrat amb una acidesa que aporta frescor i matisa de manera magistral la calidesa del seu grau alcohòlic. Fruita negre molt madura, xocolata negre i sabors minerals sobre un fons de notes torrades. Final llarg i persistent. Molt llaminer.

Vi excepcional, dels millors del Priorat. La seva potència aromàtica aconsella acompanyar-lo de plats potents. Les carns vermelles, ja sigui guisades, o fetes al forn amb salsa són bons companys de viatge. Els plats de caça major (cèrvol, senglar) també hi combinen perfectament. De tota manera, com tots els grans vins, el podem degustar sol, com a copa, recreant-nos en les sensacions que ens aporta cada glop i descobrint els seus matisos aromàtics més íntims.

Fitxa tècnica
Clos Dominic Vinyes Altes 2007
  • 80% Carinyena, 20% Garnatxa
  • 15 mesos de criança en bota de roure francès
  • 15% vol.
  • Celler Clos Dominic (Porrera)
  • D.O.Q. Priorat

Related Posts

Comments (3)

Amén. La Tena en una ampolla.

Uns cracks aquests de Clos Dominic. El Vinyes altes, i esic d'acord amb tu, és un gran vi que emociona, un d'aquests vins que com dic jo, et fa viatjar.
Felicitats per l'apunt, i especialment per haver-lo gaudit!!!

Comparteixo el que dius…. I ja amb les seleccions Vinyes Altes, la cosa ja s'enfila del tot.

Leave a comment