Scroll Top

Château Cos d’Estournel 1989

Bloc Personal de Ramon Roset
clos d'estournel

La Joanna i el Frank són una parella d’holandesos que han decidit viure a Catalunya i elaborar el seu propi vi, així van adquirir una finca a Can Ferrer de la Cogullada – El Montmell i en ella han construit el seu celler al que han anomenat Celler Neyndorff & Thies. La seva primera anyada será la 2008.

Jo vaig tenir el goig de conèixe’ls quan varem coincidir en un curs de l’INCAVI. Des de l’aleshores hem fet una bona amistat. Quan et conviden a casa seva cal estar preparat doncs als saborosos plats que treuen a taula sempre els acompanyen vins excepcionals que mariden a la perfecció. La darrera vegada que vaig estar a casa seva, l’estrella de la taula va ser un magnífic vi de Burdeos, el Château Cos d’Estournel 1989.

Aquest vi, un dels mítics Bordeaux francesos de la zona de Saint Estèphe, en la seva anyada de 1989 va tenir una de les veremes més primerenques del segle XX. Excepcional, presenta un color rubí fosc molt intens i profund. En nas té uns aromes complexos de fusta torrada, d’espècies, de cafè i de fruita vermella i negre molt madura. En boca és admirable per com es fonen el tanins i la seva textura aballutada. És molt sedós amb una estructura carnosa. Té una gran persistència amb un llarguissim postgust.

Fitxa tècnica:

Château Cos d’Estournel 1989

  • 2e cru classé
  • 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot
  • 95% Fusta nova de roure francès
La collita de 1989 a Bordeaux va ser qualificada d’excepcional, entre les millors del segle XX. Va ser un any molt calurós amb una absència rècord de precipitacions.

Related Posts

Leave a comment