Scroll Top

Pago de Carraovejas Cuesta de las Liebres Vendimia Seleccionada 2001

Bloc personal de Ramon Roset
Ja fa uns quants anys que estic enamorat del Pago de Carraovejas. L’any 98 un amic va venir a casa i com a present va portar dues ampolles del criança d’aquest celler de la Ribera del Duero. La meva primera reacció, amb la ironia que em caracteritza a vegades, va ser enriure’m del vi i dir-li que un vi amb aquest nom no podia ser bo de cap manera. Quan més tard el vàrem tastar no vaig poder fer res més, com tantes altres vegades, que empassar-me les meves paraules. Vaig quedar totalment sorprès per les qualitats organolèptiques d’aquell vi. És des d’aleshores, ara ja fa deu anys, que és un dels meus vins preferits.
Donat que no és dels vins més senzills de trobar al mercat, vaig decidir que un cop a l’any, coincidint amb la sortida al mercat de la nova anyada, aniria al celler, a Peñafiel a buscar el meu “cupo”. I així ho he anat fent.
L’any 2004, en el decurs de la meva visita al celler vaig tenir l’oportunitat de poder adquirir una ampolla del seu vi de finca, el Cuesta de las Liebres, en aquest cas Vendimia Seleccionada 2001. Al comprar-lo l’enòleg del celler em va dir “este vino será much mejor en tres o cuatro años”. Fidel al consell i amb motiu d’un dels dinars gastronòmics que organitzo a casa, el dia 26 d’octubre, el vaig obrir.

A la vista té un color molt intens, vermell cirera, conservant malgrat el pas del temps un reflexes violacis.
En nas presente exuberants sensacions de fruita molt madura combinada amb torrats intensos, fumats i fruites del bosc.

A la boca és sobretot molt elegant, potent, compensat, la fruita domina sobre un fons de fusta fina perfectament ensamblada.

És un plaer pels sentits, probablement un dels millors vins de la Ribera del Duero que hagi tastat. Nosaltres el vàrem maridar amb un carré de xai a la provençal, la combinació va resultar sensacional.

Fitxa tècnica:

Pago de Carraovejas Cuesta de las Liebres Vendimia Seleccionada 2001

  • Tinta Fina (85%) i Cabernet Sauvignon (15%)
  • 24 mesos de criança en bòta de roure francès nova.
  • Clarificat amb clara d’ou natural.
  • Embotellat el juny del 2004

La collita del 2001 a Peñafiel (D.O. Ribera del Duero) va ser de producció minsa (2000 kg/ha), després d’un estiu sec i calurós. La qualificació de la collita per part del Consell Regulador de la D.O. Ribera del Duero va ser d’EXCEL.LENT.

Related Posts

Leave a comment