Scroll Top

Celler La Conreria d’Scala Dei: La Conreria 2007 i Iugiter 2006

El Priorat és una zona amb un encant radical. O agrada o no agrada. I al que ens agrada, ens captiva. La seva sorprenent orografia, els seus sinuosos camins, la omnipresent serra del Montsant… tots aquests elements dibuixen recons encantadors.

Si un lloc és especial en aquestes terres és el paratge on d’antuvi hi va haver-hi la Cartoixa d’Scala Dei. Al 1203 una comunitat de monjos cartoixans es van establir en aquest indret, essent els primers difusors del conreu de la vinya en aquestes contrades.

El 1997 es va fundar a Scala Dei, no massa lluny de les runes de la Cartoixa, i sota l’imponent mirada de la serra del Montsant el celler protagonista del meu comentari d’avui, el celler La Conreria d’Scala Dei.

Aquest celler, tot un exemple de passió per la vinya i respecte pel seu entorn, produeix 38.000 ampolles per anyada de la encertada ma del seu enòleg, en Jordi Vidal.

Elaboren quatre vins: Les Brugueres, un monovarietal de garnatxa blanca, La Conreria, el Iugiter i el Iugiter selecció. Avui us parlaré de La Conreria 2007 i el Iugiter 2006.

La Conreria 2007 és un vi elaborat amb garnatxa negre, cabernet sauvignon, merlot, syrah i samsó. Ens trobem doncs, davant d’un vi que, a part de les varietats típiques del Priorat incorpora les varietats forànies típiques de Burdeos i la syrah.

El posen en maceració amb les pells durant 11 dies i posteriorment fermenta a temperatura controlada entre 22 i 28ºC. Fa la fermentació malolàctica en les barriques i se’l conserva sobre les seves lies durant 3 mesos. Finalment es guarda al celler en ampolla durant 4 mesos abans de treure’l al mercat.

A la vista presenta un color vermell cirera de capa mitja. Al nas, de seguida surten els aromes de fruita vermella fresca (lliris i maduixa), amb tocs de melmelada de mores. En boca es trobem una molt bona presència de la fruita, tot i que la criança hi és present, amb una punt àcid, que ens augura que aquest vi encara té llarga vida.

És un vi molt interessant, ideal per iniciar-se en vins del Priorat.

El Iugiter 2006 s’ha elaborat amb garnatxa negre, cabernet sauvignon, samsó i merlot, provinents de ceps amb més de 15 anys d’antiguitat. En aquest cas la maceració amb les pells arriba fins els 20 dies i la fermentació a temperatura controlada es fa entre el 24 i els 30ºC. A aquest vi se li dona una criança en roures francès i americà de 8 a 14 mesos i posteriorment es cria em ampolla durant 1 any.

A la vista presenta un color vermell cirera intens, de capa alta, amb un ribet lleugerament suavitzat. Al nas apareixen aromes de fruita vermella madura, quasi compotada, amb notes de torrats i tocs de fumats, amb record al tabac. Fins i tot hi ha alguns lleugers matisos de cuir.

En boca es mostra càlid i marcadament tànnic. Segurament amb el pas del temps suavitzarà els tanins i s’arrodonirà. Hi és present la fruita vermella i els torrats, amb un fons especiat i tocs minerals. El seu postgust és llarg.

És un gran vi del Priorat, que cal degustar-lo quan està completament obert, pel que és molt recomanable obrir-lo força estona abans de consumir-lo. Aquest vi, de ben segur que anirà guanyant amb el temps, pel que és molt aconsellable guardar-ne algunes ampolles pel futur. Ara està espectacular la seva anyada 2003.

Fitxa tècnica

La Conreria 2007
 • Garnatxa negre, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Samsó
 • Maceració amb les pells durant 11 dies
 • Conservat amb les seves lies durant 3 mesos
 • Envelliment de 4 mesos en ampolla
 • 14% vol.
 • Celler La Conreria d’Scala Dei
 • D.O.Q. Priorat
Iugiter 2006
 • Garnatxa negre, Cabernet Sauvignon, Samsó i Merlot
 • Vinyes velles de més de 15 anys
 • Maceració amb les pells durant 20 dies
 • Criança en roure francès i americà de 8 a 14 mesos.
 • Envelliment d’1 any en ampolla.
 • 14,5% vol.
 • Celler La Conreria d’Scala Dei
 • D.O.Q. Priorat

Related Posts

Leave a comment