Scroll Top

Abadal 3.9 Reserva 2006

Catalunya és un país que en l’aspecte vinícola és molt afavorit. Tenim la sort de gaudir de moltes i diferents zones, arreu del país, on es produeixen vins d’altíssima qualitat. Avui vull parlar, una vegada més, del Celler Masies d’Avinyó i en particular d’un dels seus vins, l’Abadal 3.9.

La denominació d’origen Pla de Bages, ubicada prop de la ciutat de Manresa, és una zona amb molta i antiga tradició vitivinícola, però no és fins fa relativament pocs anys que ha començat a fer vins de qualitat i a donar-se a conèixer arreu. Sense cap mena de dubte el celler més emblemàtic d’aquesta denominació és el Celler Masies d’Avinyó, celler elaborador del vins amb marca Abadal.

Aquest celler situat al petit poble de Santa Maria d’Horta d’Avinyó fa una feina magnífica tan en viticultura com en enologia. En Joan Soler, el seu enòleg sap interpretar de manera magistral les característiques que li donen el sòls i les varietats que tenen plantades, elaborant uns vins que des de els més joves i simples fins als que tenen més criança i són més complexos, tots són excel·lents.

El vi que em porta a fer aquesta ressenya és l’Abadal 3.9.

L’Abadal 3.9 és una de les joies de la corona del celler. Com a anècdota explicar que el seu nom obeeix al nomenclàtor legal de la finca on es conreen els raïms que després es convertiran en el vi. Concretament vol dir, la parcel·la 9 del polígon 3. Per tan, estem parlant d’un vi de finca.

La parcel·la està envoltada de bosc i presenta un sòl de pedra calcària sobre argila vermella que li proporciona al vi una encantadora expressió mineral que li confereix una identitat i caràcter molt marcats.

L’Abadal 3.9 és un vi elaborat en un 85% amb cabernet sauvignon i un 15% amb syrah. Li donen una criança de 12 mesos amb barrica nova de roure bàsicament francès.

A la vista presenta una color cirera molt i molt fosc que el fa molt atractiu. La capa és molt alta..

Desprèn aromes molt intensos que ens recorden la fruita negre madura (mores i aranyons), algunes notes de violetes. També apareixen aromes balsàmiques i aromes terciàries fruit de la seva criança.

En boca és elegant i carnós. Estructurat i rodó. Envellutat, té un pas per boca molt senyor i un final llarg. En la retronasal deixa notes de pebre negre barrejades amb la fruita negre que li aporten frescor.

Un vi amb molta personalitat, extraordinari que ens donarà grans moments de joia.

Imprescindible pels que volen tenir una visió completa de tots els vins d’alta qualitat que es fan al nostre país.

Fitxa tècnica

Abadal 3.9 reserva 2006
  • 85% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah
  • 12 mesos de criança en bota de roure nou
  • 14% vol
  • Celler Masies d’Avinyó
  • D.O. Pla de Bages

Related Posts

Leave a comment