Scroll Top

Neyndorff Chardonnay Fermentat en Barrica 2008

Avui escric sobre un vi que l’he vist néixer i que sabia d’ell molt abans que els ceps que l’havien de produir comencessin a florir per donar el raïm que posteriorment es convertiria en el Neyndorff.

Tot comença quan en un curs de l’INCAVI vaig conèixer a la Joanna i al Frank. Una parella d’holandesos que parlava català amb un diccionari a la ma i que no parlaven castellà. De seguida varem fer amistat i ens varem anar explicant els projectes vinícoles en els que participàvem i en els que somniàvem.
Ells havien adquirit una finca al cor de la serralada del Montmell, al terme municipal de Can Ferrer de la Cogullada, dins de la D.O. Penedès. Tenien en ment, plantar chardonnay i godello per elaborar amb aquestes varietats un vins singulars, de finca, on la qualitat i la puresa estesin per damunt de tot. I així ho van fer. Van començar de zero, construint-se ells mateixos el celler, al mateix temps que cuidaven la vinya i anaven aprenent sobre viticultura i enologia.

Recordo que en un dinar a casa meva, em van portar com a present un vi chardonnay francès, concretament un Puligny-Montrachet, i em varen dir aquest és l’estil de vi que volem fer.
Amb la seva perseverança i el seu bon saber fer, van assolir el seu somni i amb la collita del 2008 va sortir al mercat el seu primer vi: el Neyndorff Chardonnay. Enrere quedaven tots els entrebancs, com els talls de subministrament elèctric al celler en plena fermentació del vi, etc. A principis de juliol del 2009 s’embotellaven les 2.125 ampolles que conformaven la primera collita d’aquest vi. Al novembre feien la seva presentació en societat.
El Neyndorff Chardonnay és un vi madurat durant 9 mesos en barriques de roure francès. A la vista presenta un color groc daurat, molt net i brillant. En nas es mostra complex. Em primer terme notem la presencia de fruita blanca, notes cítriques i records de flors blanques. Al darrera hi són molt presents els aromes de la criança com la vainilla i la mantega, acompanyats de tocs especiats i torrats.

En boca es mostra elegant i complex. Sorprèn la seva acidesa, molt ben integrada, amb els sabors de la fruita i les flors blanques. Els gustos provinents de la criança estan presents en tot moment, però molt ben harmonitzats amb la fruita. Té un pas de boca molt agradable, amb un final llarg i persistent. El seu postgust és molt llarg i persistent.
Ideal per acompanyar plats tan diversos com peixos en salsa, mariscs o fumats. Molt bona parella de les carns blanques. Un menció especial per la seva harmonització amb els rissottos i amb els formatges artesans de cabra de quallada làctica.

És un gran vi. Tot un plaer pels sentits. Imprescindible en el nostre celler de casa. Per mi un dels millors chardonnays que s’elaboren en aquests moments al nostre país.

La Joanna i el Frank, ho han aconseguit! Felicitats!

 

Fitxa tècnica

Neyndorff Chardonnay F.B. 2008
 

  • 100% Chardonnay
  • 9 mesos de maduració en barrica de roure francès
  • 12,5 % vol
  • Celler Neyndorff & Thies
  • D.O. Penedès

Related Posts

Comments (1)

Memorable anyada 2008 que m'ha encantat i per tornar a buscar altra ampolla.
Aquí tens la meva nota de tast per si pot ajudar:
http://www.elvi.net/2013/08/25/neyndorff-chardonnay-2008/

Leave a comment