Scroll Top

Saó Abrivat 2006

El Saó Abrivat és un altre fantàstic descobriment de la meva etapa lleidatana. Al poble d’Agramunt hi ha un petit bar-restaurant anomenat La Repesca, que és lloc de trobada habitual a l’hora de sopar de molts joves i no tan joves del poble, així com de viatjants i professionals que per raons laborals fan nit en aquest poble. Jo tenia l’hàbit d’anar-hi dos o tres vespres per setmana a assaborir la magnifica brasa que ofereixen en aquest restaurant. Sense cap mena de dubte una de les millors que he gaudit. Tota mena de carns ( especialment el conill i els colomins) s’eleven a la màxima categoria gastronòmica quan passen per aquesta brasa, sàviament gestionada per la Conxita i la seva filla Cristina. La Repesca és un d’aquells establiments que no saps com classificar-lo si com a bar, bar-restaurant, restaurant, fonda, etc. però el que és important és que és un autèntic luxe. És un lloc humil, casolà, de tracte amable i familiar, on l’hospitalitat i el servei al client és la seva filosofia. La Repesca forma part de la meva guia secreta de llocs imprescindibles de conèixer.

 

En una d’aquestes nits, la Conxita es va adreçar cap a mi i em va dir: “A tu que t’agrada el vi, tasta aquest que m’han portat. Es nou i el fa una noia filla d’Agramunt”. El vi en qüestió era el Saó Abrivat i la noia a qui es referia és la Sara Jové, enòloga i propietària del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles (D.O. Costers del Segre).

 

Només obrir l’ampolla, el seu aroma ja em va seduir i en tastar-lo em va enamorar. Aquella ampolla formava part de la primera collita comercial del Saó Abrivat, la del 2006. És de l’estil de vins que a mi m’agraden i és un altre membre del selecte club RCP (vins amb excel•lent relació qualitat preu), tot i tenir 90 punts Parker.

 

El Saó Abrivat és un vi elaborat amb un cupatge de quatre raïms: Ull de Llebre, Garnatxa negre, Cabernet Sauvignon i Merlot. En el seu procés d’elaboració li donen una criança de 12 mesos en botes de roure francès i americà.

 

Quan el servim a la copa, a la vista presenta un bonic color vermell cirera intens, de capa mitja alta.

 

En nas és intens i trobem en primer terme aromes de fruita vermella madura, posteriorment van apareixent notes especiades (vainilla, canyella, pebre), notes làctiques i tocs de tabac.

 

En boca es mostra elegant i madur. El seus tanins són suaus i molt ben integrats. Els sabors a fruita vermella inicials deixen pas a la vainilla, el cafè i la regalèssia. Té un pas de boca ample, mostrant cos i estructura. El postgust és llarg deixant records de fruita vermella i vainilla amb un toc mentolat.

 

És un vi amb molta personalitat, agradable i molt bon company de viatge de tot tipus de carns vermelles, especialment si les acompanyem de salses de fruits (gerds, grosella, nabius) i també harmonitza molt bé amb les pastes.

Fitxa tècnica

Saó Abrivat 2006
  • 40% Ull de Llebre, 35% Garnatxa negre, 15% Cabernet Sauvignon i 10% Merlot
  • 12 mesos de criança en roure francès (42%) i americà (58%) de torrat mitjà i lleuger
  • 14,5% vol.
  • Celler Mas Blanch i Jové
  • D.O. Costers del Segre

Related Posts

Leave a comment