Scroll Top

Avgvstvs Cabernet Franc 2008

No és molt habitual trobar dins de l’oferta de vins un monovarietal de Cabernet Franc. Aquesta varietal de vinya, originaria de la regió francesa de Bordeaux, té menys cos, color i acidesa que la clàssica cabernet sauvignon, però és més aromàtica i sovint es fa servir per suavitzar-ne l’agressivitat i la intensitat de color. Hi ha molt poques vinyes d’aquesta varietat plantades al nostre país i quasi sempre la trobem formant part de cupatges.
El celler Avgvstvs Forvm ubicat al Vendrell, província de Tarragona però dins de la D.O. Penedès, és un dels cellers que han apostat per fer un monovarietal de Cabernet Franc. Conegut pel seu famós Avgvstvs Chardonnay fermentat en bota de roure, aquest celler també compta amb una gamma de vins negres d’alta qualitat.

Un dels seus vins més singulars sense cap mena de dubte és l’Avgvstvs Cabernet Franc. Aquest vi procedeix dels raïms de dues finques que el celler disposa molt a prop del mar. Se li dona una criança de 15 mesos en botes de roure francès Nevers. La producció és molt limitada, en concret 6.400 ampolles per l’anyada 2008.

 

En servir-lo a la copa presenta un color granat molt intens amb reflexes violacis. La capa és mitja-alta.

 

Al nas trobem un bouquet d’aromes de fruita vermella molt madura, i aromes florals, on destaca la violeta, que el fan molt seductor. També hi trobem uns tocs balsàmics sobre un fons de subtils aromes torrats provinents de la fusta, molt ben integrada.

 

A la boca es mostra sedós i harmònic. Amb cos i estructura, el seu pas de boca és molt elegant, amb els tanins passant quasi desapercebuts i els aromes de la fruita vermella molt madura presents en tot moment, fent-lo molt saborós i llaminer. El postgust és llarg i molt agradable, convidant-nos a repetir.

 

A part de ser una oportunitat per gaudir un dels pocs vins monovarietals de Cabernet Franc, és un vi excel•lent, que de ben segur us aportarà sensacions noves i diferents. Tot un descobriment!

Fitxa tècnica

Avgvstvs Cabernet Franc 2008

  • 100% Cabernet Franc
  • 15 mesos de criança en botes de roure francès Nevers
  • Producció de 6.400 ampolles per l’anyada 2008
  • 13,8% vol.
  • Celler Avgvstvs Forum
  • D.O. Penedès

 

Related Posts

Leave a comment