Scroll Top

Finca Moncloa 2006

Quan hom pensa en un vi negre de qualitat li venen al cap vins de moltes zones vinícoles, però de ben segur que un vi elaborat a Andalusia no ocupa els primers llocs de la hipotètica llista.

 

El 1999 el prestigiós grup vinícola espanyol González Byass va decidir apostar per l’elaboració d’un vi negre de qualitat en la seva zona originaria, la província de Cádiz. El master wine Michel Palij després de conèixer personalment diferents experiències que la familia González Byass havia portat a terme qui els va animar a elaborar un vi negre de qualitat en aquella zona.

 

La finca escollida va ser l’anomenada Finca Moncloa, una finca de 40 hectàrees situada a la Ribera de Guadalete, prop d’Arcos de la Frontera

 

Les varietals conreades en aquesta finca són la Cabernet Sauvignon, syrah, ull de llebre, tintilla de Rota, merlot y cabernet franc.

 

Va ser en la verema del 2003 quan es va elaborar la primera anyada del Finca Moncloa, però no es va arribar a comercialitzar, pel que la primera anyada que va sortir al mercat va ser la 2004.

 

El Finca Moncloa està elaborat majoritàriament amb Cabernet Sauvignon i Syrah (com a mínim en un 70%) i la resta de varietats es combinen en funció de les característiques de l’anyada en curs.

 

Aquest vi se li dona una criança de 9 mesos en bota de roure francès i americà.

 

A la vista presenta un color cirera picota molt intens amb reflexes violacis i porpres, conferint-li un aspecte molt suggerent.
En nas es mostra complexa. Se li aprecien aromes de fruita vermella molt madura amb tocs d’aromes especiats i un fons d’aromes provinents de la criança perfectament integrats, destacant la vainilla i la xocolata.

 

Al degustar-lo té un pas de boca molt agradable, es mostra aromàtic, equilibrat i rodó, embolcallant tota la boca. Se li aprecien uns tanins dolcencs. Deixa una subtil sensació balsàmica i té un final força persistent.

 

Estem davant d’un vi excel.lent, que no deixa de sorprendre pel seu origen. La demostració pràctica que a la serralada de Cádiz es pot elaborar un vi de qualitat, suau i amb bon equilibri entre fruita i fusta. Molt recomanable. Un vi amb el que sorprendreu als vostres convidats, ja siguin novells o entesos en vi.

Fitxa tècnica
Finca Moncloa 2006
  • Cabernet Sauvignon i syrah. Un petit percentatge de Merlot i Tintilla de Ronda en funció de les anyades.
  • 9 mesos en botes de roure francès i americà.
  • 14% vol.
  • Bodegas Finca Moncloa (Arcos de la Frontera, Cádiz)
  • Vinos de la Tierra de Cádiz

Related Posts

Leave a comment