Scroll Top

Templari 2008

Quan ara ja fa uns quants anys, a finals dels 90, vaig descobrir la Terra Alta, molt abans que en aquesta comarca s’iniciés la revolució vinícola que està vivint, ben pocs cellers hi havia a part dels de les cooperatives.

 

Un dels cellers que començava a tenir renom era el Celler Bàrbara Forés, gràcies al seu vi Coma d’en Pou, un vi extraordinari que era tota una declaració d’intencions de l’estil que volia tenir aquest celler. Després he tingut l’ocasió de conèixer als seus propietaris, la Carme i el Manuel, i en parlar amb ells, de seguida te n’adones de la passió i el compromís que senten per la seva terra i pel vi.

 

El buc insígnia del celler continua essent el Coma d’en Pou, però avui vull parlar d’un altre gran vi que elaboren: el Templari.

 

El nom ja és tot un signe del seu compromís amb el seu territori, en paraules seves: “amb El Templari hem volgut retrobar el nostre passat com a territori buscant l’energia i l’organització que els cavallers de l’Orde del Temple li donaren quan el van repoblar”.

 

Però el fet que em va cridar l’atenció d’aquest vi és el seu cupatge, composat en un 55% per garnatxa negre i un 45% per la varietat morenillo.

 

La morenillo, és una varietat de raïm autòctona de la Terra Alta que pràcticament s’havia perdut i que en els darrers alguns cellers de la zona estan recuperant, entre ells el Celler Bàrbara Forés.

 

En l’etiqueta del vi apareix la denominació “vi vermell”, això ja és una pista clara sobre el color que podem apreciar en aquest vi. Al servir-lo en la copa presenta un intens color vermell rubí, un aspecte net i brillant i deixa una llàgrima fina.

 

Al nas es mostra subtil. Hi trobem aromes de fruita vermella, amb tocs especiats sobre un fons de torrats suaus i sotabosc. Dona records làctics amb algunes notes balsàmiques.

 

A la boca és fresc i saborós, amb una acidesa molt marcada. Embolcalla la boca, tot mostrant-se rodó i carnós. Bona estructura. Deixa sabors de fruita vermella amb notes de fumats i tocs minerals. Postgust força persistent. 

 

El Templari 2008 és un vi molt agradable, sobretot interessant per poder assaborir un producte elaborat amb una varietat de raïm diferent i autòctona del nostre país. De tast obligatori per tots els aficionats al món del vi que volen tenir un coneixement ampli de les varietals de raïm.

Fitxa tècnica
Templari 2008 vi vermell
  • 55% garnatxa negre, 45% morenillo
  • 14 mesos de criança en botes de roure francès Allier
  • 14% vol.
  • Celler Bàrbara Forés (Gandesa)
  • D.O. Terra Alta

Related Posts

Leave a comment