Scroll Top

Neyndorff Vi Blanc 2009

Si el Frank Thies i la Joanna Neyndorff, propietaris del celler Neyndorff & Thies (D.O. Penedès) ja ens van sorprendre a tots amb el seu primer vi, el Neyndorff Chardonnay 2008, ara hi tornen amb el seu nou vi, el Neyndorff Vi Blanc 2009.
D’entrada sorprèn que el nom del vi sigui tan genèric, però té una explicació: aquest vi està elaborat amb la varietat godello, varietat encara no reconeguda per la D.O. Penedès. El Neyndorff Vi Blanc 2009 és un godello penedesenc.
Les vinyes de godello d’on procedeix aquest vi estan plantades a les finques que aquest celler té al municipi de Can Ferrer de la Cogullada i estan situades a una alçada que va dels 480 als 560 metres.
També cal destacar que aquest celler practica activament la viticultura biològica i per tan, tenen el reconeixement de la CCPAE.

A la vista presenta un color groc clar amb reflexes verdosos, brillant i nítid.
En nas es mostra expressiu i complex a la vegada. Hi destaca la fruita blanca (préssec,albercoc) amb un toc herbaci i una lleugera fragància floral.
S’hi distingeixen uns tocs cítrics (llima, pomelo) que li confereixen aromes de frescor, acompanyats d’aromes rústics amb una certa càrrega de mineralitat.
En boca és fresc i aromàtic. Té cos, és untuós i presenta una acidesa molt equilibrada que el fa molt agradable i elegant. Molt ric en matisos, el seu pas per la boca deixa un delicat toc amarg que obre un final força persistent.
Un vi versàtil que tan ens pot servir com aperitiu com per acompanyar plats de peix i marisc, carns blanques o bé formatges de pasta tova curats.
Temperatura òptima de servei: entre 9º i 11º
Un altre vi imprescindible al nostre celler particular per gaudir-lo i per sorprendre als nostres convidats. Malauradament no hi haurà collita 2010 d’aquest vi, doncs a causa de la climatologia adversa dels mes de setembre s’han malmès els raîms.

 
(Nota de tast de Ramon Roset publicada a la revista Cupatges nº 36)

Fitxa tècnica

Neyndorff Vi Blanc 2009

  • 13% vol
  • 100% godello
  • Producció de 2.500 ampolles
  • Celler Neyndorff & Thies
  • D.O. Penedès

Related Posts

Comments (1)

Verdaderamente, leer la descripción en boca es … como poco… sentida… la mía se ha hecho agua…

Esperemos probarlo pronto…

Hay existencias en la tienda de Glories???

Saludos Ramon.

Leave a comment