Scroll Top

Les Sorts Vinyes Velles 2005

De vegades a la vida tenim la sort de descobrir fets o coses que feia temps que tenint-los molt a prop o al davant mateix i no érem capaços de valorar-los i donar-los la importància que tenen. Però de cop i volta passa un fet i allò que teníem tan a prop pren rellevància i es mostra com una cosa extraordinària que ens preguntem com era possible que no l’haguéssim apreciat abans.
Això és el que succeeix amb aquest vi. Avui us vull parlar d’un dels vins que té la millor relació qualitat preu: Les Sorts Vinyes Velles del Celler El Masroig (D.O. Montsant).

En primer lloc cal fer esment del celler on l’elaboren. El Celler El Masroig té el seu origen en la Cooperativa Agrícola del Masroig, ubicada a la comarca del Priorat, encara que els vins que elaboren estan dins de la D.O. Montsant i els olis són de la D.O.P. Siurana.
EL Celler El Masroig fundat a l’any 1917 compta amb 500 Ha. de vinya totes elles emparades dins de la D.O. Montsant que el converteixen en el celler més gran de la D.O. i un dels més importants de la zona.

Exemple de com ha d’evolucionar un celler per anar adaptant-se als nous temps, el Celler El Masroig té com a filosofia convertir la qualitat en el segell distintiu del seus vins i fent de la tradició una expressió d’identitat.
Tots els vins que elabora aquest celler són vins destacats dins la seva gamma i tots ells tenen uns preus molt raonables possibilitant que tothom en pugui gaudir.

 
Les Sorts Vinyes Velles és un dels seus vins de gamma alta. Elaborat amb samsó, garnatxa negre i cabernet sauvignon procedents dels ceps més vells. Té una criança de 14 mesos en botes de roure francès i americà.
A la vista presenta un color cirera fosc amb tons violacis i mentre l’estem observant ja ens arriba al nas els seus aromes que es mostren complexos. Predominen els aromes de fruita negra ben madura amb records làctics amb un fons de fusta torrada. A la boca podem apreciar tota la seva complexitat amb sabors especiats, tocs balsàmics amb notes de cacau. El seu càlid pas per la boca deixa constància de la seva graduació alcohòlica. Es mostra elegant, sedós, amb uns tanins madurs i ben arrodonits. El postgust és molt llarg i convida a seguir degustant-lo.
 
És un d’aquells vins que val més del que costa, que està a nivell dels grans vins de la zona excepte en el preu. Tot un tresor. Imprescindible en el nostre celler. Un petit homenatge des d’aquí a les persones que treballen en aquest celler i que tenen aquesta filosofia de treball que hauria de ser un mirall per tot el sector.

Fitxa tècnica:

Les Sorts Vinyes Velles 2005
  • 35% Garnatxa, 50% Samsó i 15% Cabernet Sauvignon
  • 100% fermentació tradicional de raïms de vinyes velles
  • 14 mesos de criança en roure francès (90%) i roure americà (10%)
  • 14,5% vol
  • Celler El Masroig
  • D.O. Montsant

Related Posts

Leave a comment