Scroll Top

Bàrbara Forés Rosat 2010

Tarda-vespre de la Diada. La calor-xafugosa d’aquest estiu encara està totalment viva. Després d’un magnífic passeig per la platja d’Arenys, el cos em demana una copeta de vi ben fresc.

 

Mentre em dirigeixo cap a casa, vaig pensant quin vi caurà d’aquí a una estona. Tots els elements apunten a un vi rosat, fresc i jovial, però amb personalitat. En aquesta ocasió em decanto pel Bàrbara Forés Rosat 2010 (D.O. Terra Alta).

 

El Bàrbara Forés Rosat és un d’aquells vins que no fallen mai. És un vi rosat amb ànima de vi negre. Anyada rera anyada, sempre manté el seu nivell. En el meu celler particular hi té sempre un lloc reservat.

 

L’elaboren amb un cupatge de garnatxa negre, syrah i carinyena. Al most li fan una maceració pel•licular en fred de 48 hores.

 

És un vi molt elegant a la vista. Té un bonic i atractiu color grosella intens amb reflexes violacis. Brillant. Capa mitja i bona presencia de llàgrima.

 

Al nas és un festival. La primera impressió ens recorda a les llaminadures, deixant anar els aromes dolços de les gominoles de maduixa, tot seguit apareix amb força la fruita vermella (maduixetes de bosc, grosella). També hi podem apreciar uns tocs florals(violeta) i certes notes vegetals (menta, fonoll).

 

En boca es mostra corpulent i rodó. Lleugerament untuós, té una acidesa que li dona frescor. La fruita, molt present, el fa saborós i llaminer. Al final surten unes notes entre vegetals i balsàmiques.

 

El Bàrbara Forés Rosat és un altre gran vi d’aquest celler on tanta bona feina fan la Carme Ferrer i el seu equip. És un vi rosat que trenca tots els tòpics sobre aquesta mena de vins i amb una excel.lent relació qualitat-preu

 

Fantàstic tan per acompanyar aperitius (croquetes, bunyols, truita de patates, patates braves, etc.) com per acompanyar arrossos i pastes, com per acompanyar carns blanques i fins i tot algunes carns vermelles. Particularment el trobo idoni al costat d’un plat de pasta acompanyat d’una bona salsa pesto elaborada a casa.

Fitxa tècnica
Bàrbara Forés Rosat 2010
  • Garnatxa negre, syrah i carinyena
  • 13,5% vol.
  • Celler Bàrbara Forés (Gandesa)
  • D.O. Terra Alta

Related Posts

Comments (1)

Que prendre amb Fondue Bourguignonne dinant al estiu, al aire lliure? El rosat de Bàrbara Forés és una gran alternativa.

Leave a comment