Scroll Top

Llavors* 2009

Ara deu fer uns dos anys que vaig descobrir aquest celler, quan en una presentació de vins em va cridar l’atenció el disseny de les seves etiquetes. La Vinyeta és un d’aquells cellers que formen part del club de cellers que fan de la imatge i del disseny un dels seus punts diferencials.

 

L’etiqueta del Llavors recrea un fragment d’un diari. El fragment és diferent en cada anyada i si ens fixem amb detall en el continguts del fragment de diari ens adonarem que parla d’esdeveniments importants que han succeït durant la creació del vi. Aquesta etiqueta va ser guardonada amb el prestigiós premi Laus de disseny l’any 2009.

 

Però en aquest celler la imatge i el disseny no es res més que un valor afegit a uns vins de molta qualitat, elaborats de manera respectuosa amb el seu medi sota el sistema de Producció Integrada.

 

El Llavors és un vi negre, elaborat amb un cupatge de Samsó de vinyes velles (33%), Merlot (29%), Cabernet Franc (16%), Cabernet Sauvignon (14%) i Syrah (8%). El vi es sotmet a una criança de 5 mesos en botes noves de roure francès, hongarès i romanès.

 

El vi ens comença seduint amb el seu color cirera picota, amb reflexes violacis, de capa alta i deixant un bon llagrimall a la copa.

 

En nas esdevé complex, alhora que noble i elegant. Desplega tota la seva intensitat aromàtica, on destaca la fruita fresca i madura (grosella negre), notes vegetals (pebrot), alguns tocs florals (violeta) i especiats (pebre), en perfecte equilibri amb les aromes torrades (cacau) pròpies de la seva criança en bóta.

 

La seva càlida entrada obre un pas de boca sedós i llaminer. Equilibrat, presenta una bona acidesa i uns tanins fins, molt ben integrats, madurs i saborosos que li confereixen una molt bona estructura. En via retronasal recorda el cacau. Final llarg.

 

El Llavors és un destacat representant de l’essència i de l’expressió del territori de l’Alt Empordà. La seva excel•lent relació qualitat-preu fa que el puguem gaudir en moltes ocasions. Perfecte acompanyant de tot tipus de carns vermelles i dels formatges d’ovella “serrats” del nostre Pirineu.

 

Si teniu ocasió de tastar-lo, no us el perdeu !!!

Fitxa tècnica
Llavors* 2009
  • Samsó (33%), Merlot (29%), Cabernet Franc (16%), Cabernet Sauvignon (14%), Syrah (8%)
  • Envelliment de 5 mesos en bótes noves de roure fràncès
  • Elaborat per Producció Integrada
  • 14,5% vol.
  • Celler La Vinyeta (Mollet de Perelada)
  • D.O. Empordà

Related Posts

Comments (1)

Sembla prou interessant…. a la que tingui oportunitat em faig amb una ampolla….

Leave a comment