Scroll Top

Recaredo glossa les darreres set anyades del seu cava Reserva Particular a Monvínic

Bloc personal de Ramon Roset
Recaredo19992005-1024x572
Article publicat a Cupatges el dia 03/11/2016

 

En un acte organitzat per SelectusWines i Monvínic es va fer un tast vertical del període 1999 -2005 d’aquest emblemàtic cava.

 

Sota la direcció de Ton Mata, director general de les Caves Recaredo, i amb la complicitat del seu cosí i mestre en degollament Jordi Mata, el passat 26 d’octubre, es va poder viure a Monvínic un tast històric en què es va fer un repàs de les darreres set anyades d’un dels caves més emblemàtics de Recaredo, el Reserva Particular.

 

L’acte, organitzat per SelectusWines i Monvínic, va començar per l’anyada 2005, que actualment és al mercat, i va finalitzar amb la 1999.

 

Més enllà del tast organolèptic d’aquestes set anyades, es va poder viure com es feia el degollament en directe, davant del públic, de les quatres anyades més antigues, de la mà de Jordi Mata, un dels pocs mestres en l’art de degollament a mà que hi ha actualment.

 

A més, el tast de cadascuna de les anyades es va acompanyar de l’audició d’una peça de música que el compositor, pianista i director d’orquestra cubà Omar Sosa ha creat especialment.

 

L’anyada que més van sorprendre als assistents va ser la 1999, que amb 197 mesos de criança i degollament allà mateix, va mostrar una sensacional frescor i una acidesa captivadora. L’anyada més valorada, però, va ser la 2001, amb 173 mesos de criança i amb el degollament allà mateix també. És un cava extraordinàriament elegant, amb una textura cremosa i un conjunt aromàtic format per notes de flors blanques seques, almívars, poma al forn, subtils balsàmics, i amb el final aspre i delicadament amarg, tan característic del Reserva Particular.

Related Posts

Leave a comment