Scroll Top

La Carenyeta de Cal Pla 2013

Bloc personal de Ramon Roset
carenyeta_calpla
Amb La Carenyeta de Cal Pla es consagra un altre gran coster de carinyena a Porrera, la finca Els Arbres. Els Arbres és un coster de sòl de llicorella on hi ha plantats ceps de carinyenes velles, d’entre 70 i 80 anys, que tenen uns rendiments molt baixos.
 
La Carenyeta de Cal Pla és una joia, tot un regal pels amants de la carinyena, sobretot si tenim en compte la seva excel·lent relació qualitat preu.
 
Al darrera d’aquest vi hi ha el Celler de Cal Pla, un dels cellers històrics amb majúscules del Priorat. Fundat l’any 1814, fins a 7 generacions de la família s’han dedicat al treball de les vinyes i a l’elaboració de vins. Actualment al capdavant del celler hi ha en Joan Sangenís. Coneguts pels seus extraordinaris Planots i Mas d’en Compte, amb l’anyada 2009 van decidir elaborar la Carenyeta.
 
La Carenyeta de Cal Pla és un vi monovarietal de carinyena procedent de la finca Els Arbres al qual, un cop elaborat se li dóna una criança de 14 mesos en bótes de roure francès. N’elaboren al voltant de les 1.000 ampolles per anyada.
 
La seducció d’aquest vi comença des del moment en que obrim l’ampolla, en que quasi no pot esperar a ser servit a la copa per començar a regalar-nos els seus aromes. Es presenta amb un intens color de cirera picota, capa alta i amb ribet grana. Forma una densa llàgrima a la copa.
 
Intens i expressiu en nas, és ric en aromes afruitades on destaquen les fruites negres ben madures assaonades amb espècies, sobretot canyella i nou moscada, a les quals s’hi van afegint notes balsàmiques, d’herbes remeieres, alguns anisats i en darrer terme apareixen suaus notes torrades que recorden el cacau.
 
En boca té una entrada amplia i contundent. De tacte càlid, transmet frescor gràcies a una bona acidesa. En el pas de boca es mostra equilibrat i sedós amb els tanins rodons i ben polits.  Carnós, profund i llaminer, omple el paladar de fruita madura, espècies i regalèssia, i ens deixa sensacions finals dolcenques. Llarg i persistent.
 
És un vi excel·lent, amb una elegància que emociona i arriba a l’ànima. Sense cap dubte està cridat a formar part de les grans carinyenes del nostre país.
 

Fitxa tècnica

 
La Carenyeta de Cal Pla 2013
  • 100% carinyena de vinyes velles. Finca Els Arbres.
  • 14 mesos de criança en bótes de roure francès
  • 14% vol.
  • Producció al voltant de les 1.000 ampolles
  • Preu: 16,25 euros
  • Celler de Cal Pla (Porrera, Priorat)
  • DOQ Priorat

Related Posts

Leave a comment