Scroll Top

Castell de Perelada Finca Espolla 2006

Fa pocs dies vaig estar tastant la flor i nata dels vins de Castell de Peralada. La veritat és que tots ells tenen una molt bona qualitat i un marcat caràcter mediterrani. Però, n’hi va haver-hi un que em va sorprendre. No m’ho esperava. Fins i tot va fer desviar la meva atenció del prestigiós Finca Garbet o del Finca Malaveina. Quin devia ser el seu secret? És un vi de color potent, de capa alta. En nas té un aroma molt intens, que ja t’arriba, fins i tot, abans d’acostar la copa al nas. Aquest aroma és especiat, destacant el clau. També presenta notes de tabac, recordant molt el de pipa i tocs balsàmics. En tastar-lo surt una gran mineralitat. Aquí és on cal recordar d’on prové aquest vi: una finca anomenada Finca Espolla, que també dona nom al vi. Aquesta finca està formada per terrenys pissarrosos, prop de la serra de Les Alberes, a l’Empordà. Té un pas de boca sedós, està molt equilibrat tot i tenir un toc àcid però resulta molt agradable.

Com ja haureu pogut endevinar, estic parlant del vi Finca Espolla del celler del Castell de Peralada. Aquest vi té un 60% de monastrell i un 40% de syrah. Ara ja havia descobert el seu secret, la varietat monastrell. Aquest raïm té uns aromes molt ben definits. Els vins de monastrell són rics en alcohol, tenen una acidesa força baixa, són molt pigmentats, tànnics i estructurats. Quan són joves solen ser aspres, però amb una criança adequada esdevenen rodons. El Finca Espolla no és una excepció. El nostre protagonista té una criança de 15 mesos en barriques de roure francès allier.

El Finca Espolla és un vi diferent, com ja he dit amb un marcat caràcter mediterrani i que representa perfectament el seu lloc d’origen. Molt recomanable i que ens pot fer passar una estona molt agradable.

Fitxa tècnica

Castillo de Perelada Finca Espolla 2006
  • 60% monastrell, 40% syrah
  • 15 mesos de criança en barrica de roure francès allier
  • producció de 9.200 ampolles
  • Celler Castillo de Perelada
  • D.O. Empordà

Related Posts

Leave a comment