Scroll Top

TASTAEMOCIONS, UN ANY MÉS AL FESTIVAL VIVID AMB EL CELLER ARCHÉ-PAGÈS

vivid18_1

Per tercer any consecutiu vàrem tenir el goig de participar en el Festival VIVID. Aquest festival, vinculat al món del vi, durant tot el mes d’abril fa una intensa programació d’activitats pels cellers de la DO Empordà.

Com en el darrers anys, conjuntament amb el celler Arché-Pagès vàrem fer un tast guiat, aquesta vegada de peixos fumats harmonitzats amb els vins més secrets i experimentals del celler.

Després d’una visita a la vinyes, els assistents es van adreçar a la sensacional sala de tast del celler on es pot gaudir d’un amb unes espectaculars vistes de les vinyes i de la serra de l’Albera. Allí van poder tastar una delicada truita de riu fumada provinent del riu Tormes, uns filets de llom de salmó noruec reposat amb sal durant més de 6 hores i posteriorment fumat en un forn de fusta durant 5h i 30 minuts, uns filets de llom de bacallà d’Islàndia fumats seguint la mateixa tècnica que el salmó però amb un fumat de 6 hores,, una anxova de Santoña mida 0 lleugerament deshidratada amb sal gorda i fumada en fred i una moixama de tonyina fumada.

 

Per acompanyar aquestes delícies gastronòmiques vàrem triar el Sàtirs Rosat de les anyades 2016 i 2017, elaborat amb garnatxa, cabernet sauvignon i syrah, el seu ancestral L’Efervescent 2016, ara ja convertit en un escumós que es comercialitza. Les sorpreses van començar quan va aparèixer a taula el VI FUMAT 2012, CARINYANES DE CAPMANY, un vi elaborat amb els raïms de carinyena d’una vinya que va patir els incendis que van afectar l’Alt Empordà l’estiu del 2012. Dels vins experimentals, en Bonfill ens va oferir el Sàtirs Rosat Ancestral 2016, un escumós ancestral elaborat a partir de la fermentació del seu vi comercial i un escumós ancestral elaborat amb carinyena.

Related Posts

Leave a comment