Scroll Top

Una parella, dos comiats de solter i una gran casualitat.

f1.jpg
Les amigues de l’Alba li van organitzar el seu comiat de soltera i entre les activitats que van voler fer hi havia el tast guiat de formatges i vins de Tastaemocions. Així, un dissabte al capvespre del mes de maig vàrem portar formatges artesans i vins, tots de Catalunya, per celebrar la festa de comiat de soltera de l’Alba en una masia ubicada a la comarca d’Osona.
 
En un molt bon ambient i molt motivades pel tast, les noies van poder assaborir els següents formatges:
 
De llet crua de vaca, el Gebrat d’Obaga, la pasta tova i pell florida blanca de la formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall (Alt Urgell).
 
De cabra, amb llet crua, el Cuirol Rodó, pasta tova i pell florida de la formatgeria Cuirols de La Nou (Berguedà), i amb llet pasteuritzada, el Carrat, pasta tova i pell florida i cendrada, de la formatgeria Bauma de Borredà (Berguedà).
 
De llet crua d’ovella, el Vilademàger Serrat d’Ovella, pasta premsada, pell natural i llarga maduració, de la formatgeria Ancosa de La Llacuna (Anoia), el Tou Madurat amb Fongs, pasta tova i pell florida, de la formatgeria Casa Mateu de Surp (Pallars Sobirà) i el Blau del Nét, el formatge blau de Formatges Camps del Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell).
 
Per acompanyar els formatge vàrem triar els següents vins: el Guillamina 2014 (verdejo, sauvignon blanc i gewürztraminer) del celler Cercavins (DO Costers del Segre), el Babalà 2014 (carinyena blanc i muscat) del Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà), el Sepo 2014 (pansa blanca) del celler Raventós d’Alella (DO Alella), el Xic Xarel·lo 2014 (xarel·lo) del celler Agustí Torelló Mata (DO Penedès), el Gran Copos Blanc 2014 (garnatxa blanca) dels Cellers Unió (DO Terra Alta) i el cava OH! Brut (macabeu, xarel·lo i parellada)  de les caves Freixa Rigau (DO CAVA).
 
I els pans, aquesta vegada eren d’Elias Forner. Per la núvia, que és celíaca li vàrem portar pans especials sense gluten.
 
Un parell de setmanes més tard, els amics del Carles, van comptar amb nosaltres per fer un tast de vins dins de les activitats que feien per celebrar el seu comiat de solter. Així un dissabte al capvespre carregats de vins i copes anàvem cap a una bonica població del Baix Empordà per fer el tast de vins amb en Carles i el seus amics.
 
 
 
Els vins que van poder tastar van ser: el Xitxarel·lo 2014 (100% xarel·lo) del celler Martí Serdà (DO Penedès), l’Experiència Parellada 2014(100% parellada) del celler Succés Vinícola (DO Conca de Barberà), el Tocat de l’Ala 2014 (garnatxa, carinyena, syrah, 4 mesos en roure francès) del celler Roig Parals (DO Empordà), el Bernat Ollé Negre 2012 (merlot, picapoll negre, 12 mesos en roure francès) del celler Oller del Mas (DO Pla de Bages), el Boig per Tu 2013(garnatxa i carinyena, 6 mesos en roure francès) del celler Vinyes Domènech (DO Montsant) i el cava DG Viticultors Blanc 2012 (100% chardonnay) del celler DG Viticultors (DO CAVA).
 
Entregats al màxim, el tast va ser tot un èxit.
 
El tast el vàrem fer a l’aire lliure i tot i que l’ambient era càlid, cap al final del tast va començar a bufar una mica de vent i l’homenatjat, en Carles, va demanar a la seva futura esposa si els podia portar algunes peces de roba per abrigar-se una mica. Quina va ser la sorpresa, quan va aparèixer al tast l’Alba, la protagonista del comiat d’unes setmanes abans, amb les peces de roba.
 

 

L’anècdota és que vàrem fer el comiat de solter dels dos membres de la parella nuvis, l’Alba i el Carles, contractats pels amics respectius i sense que uns i altres ho sabessin, ni s’haguessin parlat entre ells.

Related Posts

Leave a comment