Scroll Top

TAST DE FORMATGES A LA 6ena. FIRA DE LA LLET DE VILOBÍ D’ONYAR

firallet1

Després del gran èxit del tast que vàrem fer en la 5ena edició de la Fira de la Llet de Vilobí d’Onyar, els organitzadors van voler repetir l’activitat en la 6ena. edició d’aquesta fira dedicada al món làctic.
Enguany es va voler que el tast fos dedicat als formatges elaborats amb llet de vaca. Amb una sala plena de gom a gom, els assistents van poder gaudir d’una selecció dels millors formatges artesans elaborats amb llet de vaca a Catalunya.

El primer formatge va ser el Put, una deliciosa pasta tova amb la pell florida que el formatger Santiago Nudelman elabora a la seva formatgeria Le Bolut de Galliners (Pla de l’Estany). Vàrem acompanyar aquest formatge amb el Tuví or no to be 2016 del celler Sumarroca (DO Penedès), un vi de cupatge en què es barregen la personalitat, l’estructura, la potència i l’elegància de les varietats gewürztraminer, xarel·lo, viognier i riesling procedents de vinyes pròpies.

A continuació un formatge que no pot faltar mai en un tast de formatges de casa nostra, el Botàs, l’impressionant formatge de pell rentada que elabora en Pere Pujol de la formatgeria Molí de Ger (Cerdanya). Intens, saborós i seductor aquest formatge va formar una parella de luxe amb el Capricis Xarel·lo 2016 del celler Vilarnau (DO Penedès).

En tercer lloc es va tastar La Pubilla, un formatge que la Silvia Rodriguez de la formatgeria Murgó de Sant Iscle de Vallalta (Maresme) li ha sabut donar un toc especial. El seu secret és el rentat de la seva pell amb cava. Això li dona unes aromes i sabor característic que li dona molta personalitat. Aquest formatge demana un vi elaborat amb una de les tres varietats de raïm amb les que s’elabora el cava i així ho vàrem fer. El vi triat va ser el Calònia Vintage 2016, un vi empordanès elaborat amb macabeu.


El tast va finalitzar amb el Madurat de les Lloses de la formatgeria Pujol Orra. El Madurat és un formatge tipus serrat que s’elabora seguint la tradicional recepta dels formatges de pastor. Potent i saborós, però amb la delicadesa que sempre dóna la llet de vaca, va formar una gran parella amb el Flor d’Englora Blanc 2016 del celler Baronia del Montsant (DO Montsant).

Related Posts

Leave a comment