Tast de pernils ibèrics de gla al Celler Castañé

p2
El Celler Castañé d’Argentona en el seu afany d’oferir les millors experiències enogastronòmiques als seus clients, va confiar una vegada més en Tastaemocions per organitzar un nou tast on els protagonistes serien els millors pernils ibèrics de gla harmonitzats amb vins.
 
Vàrem iniciar la sessió explicant als assistents el procés d’elaboració del pernil i les característiques de cadascuna de les principals denominacions d’origen que existeixen  actualment a Espanya d’aquesta joia gastronòmica.
 
A continuació es va projectar una vídeo-lliçó de l’art del tall de pernil, podent-se observar com preparar un pernil, com tallar-lo, com presentar-lo i com s’ha de conservar.
 
Després de la teoria va venir el moment més desitjat, el tast. En primer lloc es va fer una demostració de com s’ha de menjar el pernil per assaborir-lo i apreciar-ne totes les seves característiques organolèptiques.
El tast va continuar mitjançant un joc. Cada assistent tenia al seu plat pernil procedent de Guijuelo (Joselito Gran Reserva), DO Dehesa d’Extremadura (Maldonado), DO Huelva (Sánchez Romero de Carbajal) i de la DO Valle de los Pedroches (Diego López). Però no sabien quin era cada pernil. Havien de fer el tast a cegues i fer un ranking dels quatre pernils.

Tanmateix cada participant tenia servits quatre vins: un vi blanc (Alta Alella Pansa Blanca, DO Alella), un vi negre (Celler Comunica Garnatxa, DO Montsant), un cava brut (Nadal Gran Reserva 2004 Magnum, DO CAVA) i una mançanilla (Manzanilla de les Bodegas Rey Fernando de Castilla de Sanlúcar de Barrameda). També havien de tastar cadascun dels vins amb cadascun dels pernils i anotar quina combinació els agradava més per cada pernil.

En acabar el tast es va descobrir quin era cadascun dels pernils i es va fer l’escrutini dels resultats del ranking i de les millors combinacions vi-pernil. Més d’un participant va quedar bocabadat del seu propi resultat i es van trencar alguns prejudicis.
La sessió va acabar gaudint dels pernils i els vins en una animada tertúlia on es podia veure la cara de satisfacció dels assistents per l’experiència viscuda.

Related Posts

Leave a comment