Scroll Top

TAST DE PEIXOS FUMATS AL CELLER MAS COMTAL

IMG_3760b
Amb motiu de la Fira del Gall, el passat mes de desembre, el celler Mas Comtal d’Avinyonet del Penedès va organitzar pels seus clients i amics un tast de peixos fumats harmonitzats amb els seus vins i escumosos.
 
Pel celler i per la majoria dels assistents aquest va ser el seu primer tast de peixos fumats harmonitzat amb diferents vins i escumosos.
 
Expectants pel que podia ser els participants van poder tastar quatre especialitats fumades: truita del riu Tormes, salmó noruec, bacallà d’Islàndia i tonyina del Mediterrani.
 
Per acompanyar els suaus i delicats aromes de la truita fumada vàrem escollir l’Antistiana Xarel·lo 2013.  L’acidesa i les aromes afruitades d’aquest juntament amb la complexitat que li atorguen els quatre mesos de criança amb les seves lies van equilibrar la untuositat del peix i es van combinar perfectament.
 
L’intens però refinat sabor del salmó noruec fumat juntament amb les característiques organolèptiques d’un dels vins blancs més elegant que he tastat, el Petrea 2008 van formar una d’aquelles parelles que no s’obliden fàcilment. El Petrea fermenta parcialment en dipòsits d’inox (30%) i en bótes de roure hongarès (70%) i se li dóna una criança sobre les seves lies de 10 mesos. Les aromes de fusta acompanyades de notes cítriques i refrescants amb tocs florals embolcallen completament el sabor del salmó neutralitzant la seva untuositat i potenciant-ne els sabors en una esplèndida combinació.
 
El bacallà fumat, amb la seva carn blanc, suau i amb una textura inconfusible, va ser un dels peixos que va sorprendre més als assistents. En el bacallà fumat conflueix el sabor salí característic d’aquest peix blanc i les aromes fumades del seu procés de fumat, constituint un bouquet aromàtic que el converteixen en un exquisidesa. De sabor potent, aquesta especialitat combina molt bé amb els escumosos, així el vàrem acompanyar del Clàssic Penedès Mas Comtal Brut Reserva 2012. La seva bona acidesa, el seu caràcter afruitat i el seu final dolcenc van saber contrastar els sabors del bacallà i el van acompanyar meravellosament.
Finalment vàrem tastar la tonyina fumada. Si el bacallà els va sorprendre, la tonyina els va deixar bocabadats. El fumat no és el mètode més habitual de menjar la tonyina, però cada vegada guanya més adeptes. De sabor molt intens, les notes salines i les aromes fumades juntament amb la dolçor de la carn de la tonyina formen una combinació molt llaminera. Per a tonyina fumada vàrem escollir un escumós de llarga criança. L’elegància i la complexitat del Mas Comtal Cuvée Prestige Gran Reserva Joan Milà 2009, un clàssic Penedès elaborat amb xarel·lo i chardonnay i amb una criança mínima de 36 mesos en ampolla va harmonitzar perfectament amb el peix.
 
A Tastaemocions seguim innovant en els nostres tastos. Gràcies a la confiança que ens donen cellers com Mas Comtal, els amants del vi i la gastronomia poden gaudir de noves experiències com aquest tast de peixos fumats harmonitzat amb vins i escumosos.
 

Related Posts

Leave a comment