Scroll Top

Tast de Foie Gras per la Gemma i els seus amics

gemma_foies_1

El 2015 la meva germana petita, la Gemma, va voler celebrar el seu aniversari amb la seva colla fent el nostre tast de formatges i vins. Els va quedar tan bon record a tots ells que, des d’aleshores, sempre em deia que volien repetir l’experiència però tastant un producte diferent.

Aquest mes de maig passat es van tornar a decidir a fer un tast maridat amb nosaltres i de tots els tastos que oferim, es van decidir pel tast de foie gras.

Després d’una introducció on van poder veure les diferents classificacions i qualitats dels fetges i les seves preparacions, vàrem fer un tast de diferents especialitats de foie gras entier micuit de la casa Rougié de Sarlat (Périgord, France).

En primer lloc, vàrem fer un tast comparatiu entre un “bloc” de foie gras d’ànec i un foie gras d’ànec “entier”, tots dos micuits, per poder apreciar la diferència de textures i la qualitat de cadascun.

El tast va continuar amb un foie gras entier micuit d’ànec amb figues, un foie gras entier micuit d’ànec macerat amb champagne i acompanyat de dos tipus de pebre, el pebre Sarawak, originari de les costes de Malàisia i el pebre Maniguette, conegut també com a pebre de Guinea o grans del paradís y el vàrem acabar amb un tast de foie gras entier micuit d’oca, on els assistents van poder comprovar les diferències de color i sabor respecte del foie gras d’ànec.

 

 

 

Per acompanyat tots aquests foie gras, la selecció de vins va ser:

Llicorella 2012
Pedro Ximénez. 14 mesos de criança en bóta
Cellers Unió (DOQ Priorat)

Champagne Charles de Courance
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Maison Burtin (Épernay, AOC Champagne)

Cava DG Viticultors Brut Blanc 2012
100% Chardonnay
DG Viticultors (DO CAVA)

Châteaux Singleyrac Le Source du Sourire 2012
Sémillon, Sauvignon blanc
Château Singleyrac (AOC Monbazillac)

Deinhard Riesling 2014
100% Riesling, Qualitatswein bestimmter Anbaugebiete (QbA)
Deinhard AG (Rheinhessen, Germany)

Related Posts

Leave a comment