Scroll Top

TASTAEMOCIONS COM A REGAL DE NATALICI

IMG_1520a

Poc s’esperaven el Manel i la seva esposa Irene, que un dissabte al vespre ens presentéssim a casa seva per fer-los un tast-sorpresa de formatges i vins.

Feia poques setmanes que havien sigut pares per segona vegada i els companys de feina d’en Manel van decidir fer-li aquest regal sorpresa. Així es van posar en contacte amb Tastaemocions i nosaltres ens vàrem encarregar de tot.

Després d’uns moments de desconcert i veient quina era l’activitat que els proposàvem fer, de seguida van acceptar i es van disposar a passar una bona vetllada entre formatges i vins. Fins i tot uns amics seus que es trobaven a casa seva en aquells moments van poder gaudir de l’activitat. Tots ells uns grans amants dels formatges i dels vins.

Així van anar desfilant per la taula els formatges, els pans i els vins que els havíem preparat i les expressions de les seves cares van passar de la sorpresa a la joia. Entre explicacions i jocs sensorials van gaudir d’una selecció de formatges artesans catalans tan suggerents com el Fermió de Formatgeria La Balda (Vall de la Llémena), el nostre Saint-Marcellin ,un formatge elaborat amb llet crua de vaca,  de coagulació àcida,  pasta tova i pell florida blanca. Van tenir el privilegi de poder tastar la darrera novetat de la formatgeria Molí de Ger, el MdG 1060, acabat d’arribar de la Cerdanya, també el Cuirol Rodó de la Formatgeria Cuirols de La Nou (Berguedà), un formatge ara mateix imprescindible en qualsevol tast. El Truc de la Formatgeria de Taüll, un d’aquells formatges que creen adeptes, amb el seu atractiu aspecte i el seu intens sabor caprí.  El Bunch de la Formatgeria Le Bolut (Galliners, Pla de l’Estany), un formatge elaborat amb llet crua de cabra, pasta tova i pell florida blanca, de petit format, que fa les delícies de tothom qui el tasta i per acabar, tot un clàssic, l’Odre de la formatgeria Can Pujol de Vilassar de Dalt (Maresme), un formatge elaborat amb llet d’ovella que amb la seu sabor intens i la seva textura suau i untuosa ens va permetre acabar el tast amb un magnífic sabor de boca.

Aquests formatges van anar acompanyats del Guillamina 2014del Celler Cercavins (DO Costers del Segre, el Babalà 2014 del Celler Coop. d’Espolla (Empordà), el Sepo Blanc 2014 del celler Marquès d’Alella (DO Alella), el Duc de Foix Xarel·lo 2014 de Covides (DO Penedès), el Gran Copos Blanc 2014 de Cellers Unió (DO Terra Alta) i el cava OH! Brut del Grup Oliveda (DO CAVA).

Molt bona iniciativa del companys de feina del Manel, que el van saber sorprendre i emocionar amb un regal d’aquells que no s’obliden.

Related Posts

Leave a comment