Scroll Top

Tastaemocions a l’Agrobotiga de Sant Cugat Sesgarrigues

IMG_0090
El passat divendres dia 26 de febrer vàrem tenir el goig de poder fer un tast de formatges artesans i vins catalans a l’Agrobotiga de Sant Cugat Sesgarrigues, al cor del Penedès.
 
Sempre és un honor que et proposin fer tastos persones del sector molt enteses, com en Pep Trias, que no només és un gran enòleg, sinó que condueix gran part dels tastos y maridatges que organitzen els Tastavins Penedès.
 
L’Agrobotiga, que gestiona la germana d’en Pep, l’Eva, es va omplir de gom a gom, al límit físic de la seva capacitat, de persones entusiastes que van voler gaudir d’una vetllada plena d’emoció al voltant dels formatges i dels vins de casa nostra.
 

Amb una organització i un servei impecables, vàrem anar fent un recorregut per la Catalunya formatgera, començant per la Cerdanya, tot tastant un dels nostres clàssics, el Botàs de la formatgeria Molí de Ger, anat després al Berguedà per tastar dos monstres, com el Cuirol Rodóde la formatgeria Cuirols i el Carratde la formatgeria Bauma, seguíem cap a l’Alta Ribagorça, per tastar el Serrat de la formatgeria de Taüll i acabàvem el recorregut al Maresme, per tastar l’Odre de la formatgeria Can Pujol de Vilassar de Dalt.

 

Pel que fa als vins, vàrem començar amb un vi singular elaborat pel celler Esteve i Via d’Avinyonet del Penedès, un Blanc Pétillant. El segon vi va ser un vi experimental que encara no està al mercat, elaborat per la Familia Via sota la direcció enològica del Pep Trias. A continuació vàrem servir l’Octubre blanc 2014 elaborat amb chardonnay, garnatxa blanca i macabeu  del celler Cingles Blaus (DO Montsant), l’Eòlic 2014, elaborat amb sauvignon blanc per Àrid Vins (DO Penedès) i vàrem acabar amb el Trias-Batlle Brut Reservade les caves Trias Batlle, un cava de cupatge tradicional amb 18 mesos de criança en ampolla.

Related Posts

Leave a comment