Scroll Top

VIVID 2017: TAST DE FORMATGES CATALANS AMB ELS VINS SECRETS D’ARCHÉ PAGÈS

DSC_0053

El dia 14 d’abril i dins de les activitats programades en el Festival Vivid, que organitza el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, vàrem tenir el goig de guiar un tast de formatges artesans de Catalunya acompanyats dels vins més secrets del Bonfill Arché, enòleg i propietari del celler Arché Pagès de Capmany (Alt Empordà).

Amb les places disponibles totalment exhaurides des de feia dies, la sensacional sala de tastos del celler Arché Pagès es va emplenar de gom a gom d’afeccionats als formatges i els vins desitjosos de gaudir d’aquesta activitat.

Un dels al·licients del tast era poder tastar els vins que el Bonfill elabora dins de la seva activitat d’I+D, i que no tots acaben sortint al mercat.

El tast va començar amb el tast de dos escumosos ancestrals, que van acompanyar els dos primers formatges. Amb el Put de la formatgeria Le Bolut, un formatge elaborat amb llet crua de vaca, de pasta tova i pell florida vàrem tastar L’Efervescent 2015 , un escumós ancestral elaborat amb garnatxa negre, elaborat per segon any i que vist el resultat sortirà al mercat en breu. Amb La Pubilla, el formatge elaborat amb llet crua de vaca per la formatgeria Murgó i que es caracteritza per la seva pell rentada amb cava Rovellats, el vi escollit va ser un altre escumós ancestral.

Per acompanyar els dos formatges elaborats amb llet crua de cabra que venien a continuació, el Blanch de Tórrec, de pasta tova i pell florida i el Veciana Madurat, de pasta premsada i llarga maduració, ens va semblar una bona idea posar dues anyades d’un vi molt singular, El Vi Pels Formatges del Ramon 2014 i 2015. Es tracta d’un vi brisat elaborat amb garnatxa blanca. Un vi complex i ple de matisos que combina amb excel·lència amb els formatges intensos.

La tercera part del tast estava formada per dos formatges blaus, el Blau del Nét, elaborat amb llet crua d’ovella per la formatgeria Camps del Palau d’Anglesola i el Blau de Jutglar, elaborat amb llet crua de vaca per la formatgeria Reixagó. El Bonfill és un gran enamorat dels vins dolços i rancis i a casa seva en tenen una llarga tradició d’elaboració. El Blau del Nét va fer una molt bona parella amb el Vi Dolç de Garnatxa Negre. La traca final va venir amb el Blau de Jutglar i el vi ranci Peret Arché, un vi homenatge al seu avi, i que en breu sortirà al mercat.

El tast es va acabar amb una degustació dels vins comercials del celler Arché Pagès acompanyats d’unes bones llesques de pa amb tomàquet i embotits locals. La traca final van ser els brunyols casolans que van fer les delícies de tots els assistents.

Related Posts

Leave a comment